«Πόλεμος» στη Μύκονο για τα παράνομα πάρτι σε βίλες με τιμή εισόδου που φθάνει έως και 1.200 ευρώ

«Πόλεμος» στη Μύκονο για τα παράνομα πάρτι σε βίλες με τιμή εισόδου που φθάνει έως και 1.200 ευρώ

Το παράνομο event με προπληρωμένες κρατήσεις μέσω internet και τη συμμετοχή 40 DJ’s και διάσημων σόου από όλο τον κοσμο

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και φέτος στη Μύκονος ανάμεσα σε επιχειρηματίες του νησιού και διοργανωτές παράνομων πάρτι σε πολυτελείς βίλες.

Οι καταστηματάρχες κατέθεσαν μήνυση στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, ισχυριζόμενοι ότι σήμερα 1η Αυγούστου σε βίλα του νησιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα παράνομο event, με εισιτήρια που κυμαίνονται από 200 έως 1.200 ευρώ. Στη μήνυση τους επισυνάπτουν τα αποδεικτικά στοιχεία για τις αμφιλεγόμενες συναλλαγές μεταξύ των διοργανωτών και των ενδιαφερομένων να παραβρεθούν στο πάρτι, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και στο οποίο θα συμμετέχουν 40 DJ’s από όλο τον κόσμο και στο οποίο περιλαμβάνονται διάσημα σόου του εξωτερικού.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν χθες 31 Ιουλίου, όπως φαίνεται και σε βίντεο. Το σωματείο επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης την Μυκόνου καταγγέλλει, πως ο χώρος δεν έχει άδεια κέντρου διασκεδάσεως και δεν έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. «Ένα κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να έχει άδεια, θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από την αγορανομία, από την πυροσβεστική, θα πρέπει να κόβονται παραστατικά στην Εφορία, θα πρέπει να υπάρχει ΙΚΑ. Εμείς φυσικά θέλουμε να διασκεδάζει ο κόσμος στη Μύκονο και να γίνεται με ίσους όρους και με ασφάλεια. Αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει μία βίλα παράνομη, η οποία λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης, ενώ δεν έχει καμία αδειοδότηση», αναφέρεται.

Οι τιμές διαφέρουν για άνδρες και γυναίκες και οι πληρωμές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, όπως διαφημίζεται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρουν και στην επίσημη σελίδα τους, το εισιτήριο των 1.200 ευρώ είναι για το τριήμερο 1-4 Αυγούστου, είναι για άνδρες και περιλαμβάνει πλήρη πρόσβαση, απεριόριστο φαγητό/ποτό, αποκλειστικό VIP μπαρ, ιδιωτικό chill house, μοναδικές εμπειρίες, δείπνα VIP & after party. Οι γυναίκες θα πληρώσουν για το ίδιο τριήμερο 900 ευρώ. Στην συγκεκριμένη βίλα όπως φαίνεται έχει ετοιμαστεί και ένα μεγάλο πάρτυ φοροδιαφυγής. Μάλιστα οι διοργανωτές προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί, ότι εισπράττουν χρήματα, ενώ έχουν ανακοινώσει μέσω Instagram, ότι δεν μπορεί να γίνει πληρωμή στον χώρο της εκδήλωσης, αλλά γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αντίθετος στα παράνομα πάρτι και ο δήμαρχος Μυκόνου, που τονίζει πως πρέπει να είναι άμεση η παρέμβαση της Αστυνομίας. «Τα πάρτι στις βίλες είναι ούτως ή άλλως παράνομα, άρα κάποιοι έκαναν ανακοίνωση ότι θα κάνουν πάρτι, πράγμα που και εγώ το πληροφορήθηκα, διότι ήρθε μηνυτήρια αναφορά, πρέπει να επέμβει Αστυνομία. Ο Δήμος ούτε άδειες δίνει, ούτε μπορεί να δώσει και είναι και αντίθετος με τέτοιες παρανομίες», είπε ο Χρήστος Βερώνης.

Η ένταση μεταξύ καταστηματαρχών και διοργανωτών παράνομων πάρτι αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν, ότι οι εκδηλώσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, ενώ οι δεύτεροι συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να παρακάμπτουν τις αρχές, για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.