Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα – Νέο 112 για εκκένωση

Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα – Νέο 112 για εκκένωση

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση της φωτιάς αλλά και των ανέμων έχει μειωθεί με την πυρκαγιά να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και το κυρίως μέτωπο της να βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Μάλιστα οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 5:30 το πρωί με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της πυρκαγιάς καταβάλλοντας προσπάθειες να την περιορίσουν.

 

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και συγκεκριμένα 205 Πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα. Ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας στην κατάσβεση της φωτιάς συμβάλλουν με ρίψεις νερού από αέρος και εναέρια μέσα.

 

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.