Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια – Στην περιοχή μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας

Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια – Στην περιοχή μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη με τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν «μάχη» χωρίς υποστήριξη από αέρος

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουλίου στην Εύβοια, καθώς τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις έπεσε το σκοτάδι και η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν, καθώς πλέον επιχειρούν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Στην περιοχή έχει καταπλεύσει προληπτικά και πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή. Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς αυτή την ώρα βρίσκονται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα στον δήμο Κύμης–Αλιβερίου.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσιμης κατάστασης, στην Εύβοια μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.