Άφαντοι οι δράστες της άγριας επίθεσης στον Ελληνοκαναδό τουρίστα – «Είναι άβατο ακόμα και για τα ΕΚΑΜ εκεί» λέει ο Μπαλάσκας

Άφαντοι οι δράστες της άγριας επίθεσης στον Ελληνοκαναδό τουρίστα – «Είναι άβατο ακόμα και για τα ΕΚΑΜ εκεί» λέει ο Μπαλάσκας

«Είναι ένας δύσκολος ορεινός όγκος και ο ένας καλύπτει τον άλλον εκεί»

Νοσηλευόμενος παραμένει ο Ελληνοκαναδός τουρίστας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από παρέα Κρητικών σε μπαρ του Ηρακλείου.

Οι δράστες της επίθεσης παραμένουν άφαντοι, παρά την ταυτοποίησή τους και τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του τουρίστα σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, εκφράζει τόσο την αγανάκτησή του, όσο και την έντονη ανησυχία του για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τις Αρχές.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση, λέγοντας: «Είναι άβατο ακόμα και για τα ΕΚΑΜ εκεί. Είναι δύσκολο για την αστυνομία, με τις υπάρχουσες διατάξεις. Είναι ένας δύσκολος ορεινός όγκος και ο ένας καλύπτει τον άλλον εκεί. Στο παρά πέντε δεν πέθανε ο άνθρωπος. Γίνεται και πολιτικό θέμα, όταν πάει η πρέσβης του Καναδά στην Κρήτη».

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και η ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά, η οποία τόνισε: «Θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόθεση να γυρίσουν. Επιβαρύνεται η θέση τους ως προς τις προϋποθέσεις προσωρινής κρατήσεως με αυτό. Βλέποντας και τα ευρήματα, δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν η δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικώς ήταν για πλημμέλημα. Ήταν σαφώς λανθασμένο. Πλέον, με τη δικαστική αστυνομία, η προανάκριση θα αναλαμβάνεται από άτομα ειδικά εκπαιδευμένα. Η εκπαίδευσή τους είναι τρίμηνη. Η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακρωτηριασμό, και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να χάσει το μάτι του».