Έστειλαν μήνυμα του 112 για φωτιά που δεν υπάρχει στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Πώς έγινε η παρεξήγηση

Έστειλαν μήνυμα του 112 για φωτιά που δεν υπάρχει στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Πώς έγινε η παρεξήγηση

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει διαπιστωθεί κανένα συμβάν με πυρκαγιά στην περιοχή

Ένα παράξενο περιστατικό έγινε με το μήνυμα από το 112 για τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας να παραμείνουν σε ετοιμότητα για δασική πυρκαγιά ... που δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Πυροσβεστική, δεν έχει διαπιστώσει κανένα συμβάν με φωτθά στην περιοχή. Ωστόσο, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε οι πολίτες στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει φωτιά το επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Αναστασίου.

Η εξήγηση της Πυροσβεστικής για το λάθος... 112

Σχετικά με το 112 που στάλθηκε στους κατοίκους του Προδρόμου Βοιωτίας, πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν ότι: «Το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρηση της περιοχής. Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού. Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος. Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό».

Όπως ανέφερε το radiothiva, που επικαλείται τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χωστίων Μάκη Δέδε, «κάποιος από την περιοχή κάλεσε την Πυροσβεστική και ανέφερε ότι βλέπει φωτιά ενδιάμεσα στα Χωριά Πρόδρομο και Δομβραίνα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 χωρίς όμως να εντοπίζεται καμία εστία φωτιάς».