Συνελήφθη μέλος συμμορίας που «ρήμαζε» τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο – Έκρυβαν τη λεία τους σε βράχια

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που «ρήμαζε» τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο – Έκρυβαν τη λεία τους σε βράχια

Μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε

Συνελήφθη, χθες, στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, ένας 32χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα, συνεργοί του συλληφθέντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ' όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Η Αστυνομία, μετά από στοχευμένη επιχείρηση, κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση της συμμορίας, ενώ εντοπίσθηκε υπαίθριος χώρος «καβάτζα», όπου διέμεναν προσωρινά εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρημάτων και αντικειμένων, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ. Ανάμεσα στα πειστήρια βρέθηκε κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί το 2022.

Κατά την αναζήτηση των δραστών, περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη της ΟΠΚΕ, χθες, πρώτες πρωινές ώρες, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο αργότερα, κατά τη εξέλιξη των ερευνών, εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.

Ο 32χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε.

Τέλος, από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι από τις αστυνομικές υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, που στοχεύει στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.