Κύκλωμα εκβιαστών στη Δυτική Αττική: Στον ανακριτή σήμερα έξι ακόμη μέλη του

Κύκλωμα εκβιαστών στη Δυτική Αττική: Στον ανακριτή σήμερα έξι ακόμη μέλη του

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους που απολογήθηκαν για απειλές, ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς σε καταστήματα

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι έξι από τους 14 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, που με απειλές, ξυλοδαρμούς, ακόμα και εμπρησμούς, πουλούσε προστασία σε καταστήματα, κυρίως στην Δυτική Αττική.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και τέσσερις από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που συνελήφθησαν μετά τα μεταξύ τους επεισόδια το περασμένο Σάββατο έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες, μετά την εκτεταμένη έρευνα του τμήματος Εκβιαστών, σε 14 συνολικά άτομα, οι οποίοι με τρεις ακόμη έγκλειστους στις φυλακές, κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών.

Χθες Πέμπτη οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι οκτώ από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα περάσουν την πόρτα του σήμερα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο 59χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος. Σημειώνεται ότι από τους οκτώ που απολογήθηκαν χθες, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι επτά από αυτούς. Στον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, ενώ κάποιοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Από τις Αρχές, εξιχνιάστηκαν 78 περιπτώσεις εκβιασμού σε καταστήματα, εστιατόρια, καφέ μπαρ και νυχτερινά κέντρα.