Δέσποινα Βανδή: «Μας προστάτευσαν για να φύγουμε» – Πώς περιγράφει την επεισοδιακή αναβολή της συναυλίας στο Τσεσμέ η Ευγενία Λιάκου

Δέσποινα Βανδή: «Μας προστάτευσαν για να φύγουμε» – Πώς περιγράφει την επεισοδιακή αναβολή της συναυλίας στο Τσεσμέ η Ευγενία Λιάκου

«Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε κατευθείαν, εμείς ήταν οκ να φύγουμε σήμερα»

Για όσα συνέβησαν με τη Δέσποινα Βανδή και την ακύρωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Τουρκίας, μίλησε η τραγουδίστρια Ευγενία Λιάκου στην εκπομπή Summer’s Cool.

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένο banner πίσω στη σκηνή. Ρωτήσαμε και εμείς "αυτό είναι για τη δική μας συναυλία; Είναι για κάτι άλλο;". Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία pop, λαϊκή, τη δική της συναυλία. Δε θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Η σκηνή συνήθως είναι καθαρή, δεν έχει κάτι πίσω. Το banner αυτό ήταν στην πλάτη της σκηνής. Ήταν πολύ μεγάλο, έπιανε όλη τη πλάτη του θεάτρου. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία» ανέφερε η Ευγενία Λιάκου.

«Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση (σ.σ ότι δεν θα γίνει η συναυλία). Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε κατευθείαν, εμείς ήταν οκ να φύγουμε σήμερα. Δε ξέρω αν υπήρχαν Έλληνες στο κοινό γιατί εμείς μετά το sound check πήγαμε στο καμαρίνι και μετά μας ανακοίνωσαν ότι δε θα βγούμε. Τη Δέσποινα δεν την έχουμε δει, γιατί έφυγε κατευθείαν. Εμείς είμαστε καλά. Στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος έρχεται να ακούσει μουσική. Αγαπάνε την ελληνική μουσική, αγαπάνε τους Έλληνες καλλιτέχνες πάρα πολύ. Ο κόσμος ήρθε να δει τη συναυλία, στεναχωρήθηκα που έγινε όλο αυτό. Η μουσική είναι πέρα από αυτά. Όταν πας να δεις μια συναυλία και ξαφνικά γίνεται μια πολιτική εκδήλωση, δεν είναι ωραίο» πρόσθεσε η τραγουδίστρια και συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή.