Φωτιά στην Κορινθία: Εξακολουθεί να καίει σε δύσβατη περιοχή προς Επίδαυρο – Μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις

Φωτιά στην Κορινθία: Εξακολουθεί να καίει σε δύσβατη περιοχή προς Επίδαυρο – Μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις

Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινά πευκόφυτα σημεία, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στο δάσος της Σολυγείας στην Κορινθία, που ξέσπασε σήμερα το πρωί, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, ενώ αναλόγως με την εξέλιξη θα εξεταστεί, αν θα πετάξουν ξανά το πρωί τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το krnews.gr, λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ και με τα εναέρια μέσα να έχουν αποσυρθεί, το μέτωπο έκαιγε προς Επίδαυρο, σε δύσκολα και δύσβατα πευκόφυτα σημεία, έχοντας κάψει μεγάλη δασική έκταση, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, για σπίτια και περιουσίες, ούτε και για την παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στο Σοφικό. Όσο για τους τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και εξήλθαν χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία. Ένας επιπυραγός έφερε θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας αρχιπυροσβέστης κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου-Κορίνθου, καίγοντας το παρθένο πευκοδάσος. Όσο αφορά στις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, πλέον δεν πνέουν άνεμοι, που να προκαλούν ανησυχία, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει και την πυροσβεστική, καθώς η φορά και η ένταση των ανέμων στις κορυφές του βουνού μπορεί να αλλάξουν μέσα στη νύχτα. Όσον αφορά το μέτωπο της Στιμάγκας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτό έχει τελειώσει, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο παραμένουν υδροφόρες και πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους και θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα.

Στο μεταξύ, η τροχαία Κορίνθου εξακολουθεί να κρατάει κλειστό το τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Επιδαύρου στο ύψος του Ρητού, ενώ επιτρέπεται μόνο η κίνηση μονίμων κατοίκων προς τα σπίτια τους και αυτή με περιορισμούς.