Τραγωδία στα Τέμπη: Δίωξη κατά Αγοραστού και άλλων τριών προσώπων για τους χειρισμούς τους στο σημείο του δυστυχήματος

Τραγωδία στα Τέμπη: Δίωξη κατά Αγοραστού και άλλων τριών προσώπων για τους χειρισμούς τους στο σημείο του δυστυχήματος

Διώκονται για μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τις ενέργειες που έκαναν σε σχέση με την διαμόρφωση του χώρου

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας κατά τεσσάρων προσώπων, για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντεισαγγελέας Εφετών, μετά τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων. Τα πρόσωπα που διώκονται είναι ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός και στελέχη της Πυροσβεστική, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν ενέργειες που έκαναν οι τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με την διαμόρφωση του χώρου, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η διάταξη (το αποτέλεσμα της έρευνας) θεωρείται συναφής με τη δικογραφία για τα Τέμπη και για το λόγο αυτό διαβιβάζεται στην εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη διωχθεί για παραβαση καθήκοντος, που αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο.