Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Παιδί μου, πού πας;», σπάραζε η μητέρα της Αρετής στην κηδεία της – Συγκλονιστικό βίντεο

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Παιδί μου, πού πας;», σπάραζε η μητέρα της Αρετής στην κηδεία της – Συγκλονιστικό βίντεο

Η κόρη και ο γιος, της δολοφονημένης από τον σύζυγό της, ήταν τραγικές φιγούρες στον μαύρο επίλογο δράματος

Ξεχείλιζαν η οργή και για τα «γιατί;» στην κηδεία της 37χρονης Αρετής, που δολοφονήθηκε στην Αμφιλοχία τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος έπειτα αυτοκτόνησε με την καραμπίνα. Η γυναικοκτονία και ο τρόπος που έγινε έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Συγγενείς, φίλοι, γείτονες και απλοί πολίτες είπαν σήμερα το «τελευταίο αντίο» σε κλίμα μεγάλης οδύνης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία. «Παιδί μου γλυκό» ψέλλιζε η μητέρα της Αρετής φτάνοντας στην εκκλησία, ενώ την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από τον Ναό, φώναζε σπαρακτικά «παιδί μου, πού πας;»

Η κόρη και ο γιος της καθώς και οι γονείς της, τραγικές φιγούρες αυτού του ασύλληπτου δράματος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αδυνατούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε και αποχαιρετούν για πάντα το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά που στερούνται πρόωρα τη μητρική φροντίδα ενώ θα κουβαλούν για πάντα το βαρύ φορτίο της διπλής απώλειας που σημειώθηκε με τον πλέον φρικτό τρόπο.

Απείλησε και τον κουμπάρο με την καραμπίνα

Ο κουμπάρος του ζευγαριού στην Αμφιλοχία περιγράφει καρέ καρέ τα τελευταία λεπτά πριν την γυναικοκτονία. Πριν ο εν διαστάσει σύζυγος σκοτώσει την Αρετή και στη συνέχεια αυτοκτονήσει. Μάλιστα σύμφωνα με το Star είπε πως ο δράστης απείλησε και τον ίδιο με την καραμπίνα. Άλλωστε ήταν ο πρώτος που αντίκρισε όταν έφτασε στο σπίτι. Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Ο κουμπάρος προσπαθούσε να σταματήσει τον 43χρονο. Ακόμα και οι γείτονες άκουγαν τις φωνές.

Ο κουμπάρος του ζεύγους αναφέρει στην κατάθεσή του για την απειλή που δέχθηκε: «Του ξαναείπα: «Τι πας να κάνεις;». Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. ΕΣτάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή.

Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα».