Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Συγκλονίζει ο κουμπάρος του ζευγαριού – «Τί πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία»

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Συγκλονίζει ο κουμπάρος του ζευγαριού – «Τί πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία»

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο δράστης απείλησε και τον ίδιο με την καραμπίνα - Τραγικά πρόσωπα τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού

Σοκ προκαλεί η κατάθεση του κουμπάρου του ζευγαριού στην Αμφιλοχία, που περιγράφει καρέ-καρέ τα τελευταία λεπτά, πριν ο εν διαστάσει σύζυγος σκοτώσει την 36χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς, ο δράστης απείλησε και τον ίδιο με την καραμπίνα.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να σταματήσει τον 44χρονο, καθώς μένει ακριβώς στο από πάνω διαμέρισμα. Μέσα στη νύχτα ένα τηλεφώνημα από την 13χρονη κόρη του ζευγαριού, του έδειξε ότι το παιδί βρισκόταν σε κίνδυνο. «Η μικρούλα πήρε τηλέφωνο την γυναίκα μου και της είπε, ότι ο μπαμπάς είχε πάει στο σπίτι και είχε μια καραμπίνα. Η γυναίκα μου κατέβηκε στον πρώτο όροφο, αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Λίγο αργότερα μπήκαμε στο σπίτι και τότε είδα τον Μπάμπη . Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, όπως μπορούσα. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο με την Αρετή, το ακούσαμε. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Τότε του είπα "τι πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία". Ο Μπάμπης πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο, κατέβηκα και εγώ από τις σκάλες» περιέγραψε.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Ο κουμπαρος προσπαθούσε να σταματήσει τον 44χρονο. Aκόμα και οι γείτονες άκουγαν τις φωνές. Ο κουμπάρος, σαν να αισθανόταν το κακό, προσπαθούσε να συγκρατήσει τον 44χρονο .Ο δράστης όμως δεν δίστασε να στρέψει την καραμπίνα εναντίον του. Ο κουμπάρος του ζεύγους αναφέρει στην κατάθεσή του για την απειλή που δέχθηκε: «Του ξαναείπα: "Τι πας να κάνεις;". Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. Στάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή. Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο, που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα».

Τραγικά πρόσωπα τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού

Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά,13 και 16 ετών αντίστοιχα .Μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα. Οι γονείς της Αρετής δεν μπορούν να πιστέψουν, ότι έχασαν το μοναχοπαίδι τους Η μητέρα της σπαράζει καρδιές με τα λόγια της: «Ένα παιδί είχα και μου το σκότωσε» είπε για την αδικοχαμένη κόρη της που ήταν μοναχοπαίδι. Όσον αφορά το αν έχουν μιλήσει με τους γονείς του δράστη, απάντησε «μόνο ο άντρας μου και τους είπε «μας έκλεισες το σπίτι»».

Η Αρετή προσπάθησε να σωθεί, όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον εν διαστάσει σύζυγό της να πάει στο σπίτι, γιατί θα δολοφονούσε το κοριτσάκι τους. Αν και πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, δεν έδωσε τα στοιχεία της, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στον εντοπισμό της. Βρήκαν που έμενε από το σύστημα, καθώς ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν, ότι ο δράστης την ζήλευε τρομερά και ότι την ξυλοκοπούσε. Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί στην κηδεία της Αρετής. Οι γονείς της, τα παιδιά της, όλοι όσοι την αγάπησαν θα της πουν το τελευταίο αντίο, αδυνατώντας να πιστέψουν το κακό που έχει συμβεί .