Αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα με «βραχιολάκι» εισηγείται ο εισαγγελέας

Αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα με «βραχιολάκι» εισηγείται ο εισαγγελέας

Προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για ενδοοικογενειακή βία δικηγόρου

Να γίνει δεκτό το αίτημα του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ώστε να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι», προτείνει ο εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο.

Στην πρότασή του, αναφορικά με την προσφυγή του ποινικολόγου κατά της προφυλάκισής του, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 52χρονου με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, για τους επόμενους έξι μήνες. «Θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες, το Συμβούλιο θα αποφανθεί, διότι έχει υποστηρίξει ο κ. Λύτρας, ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ότι δεν παραβίασε τη δικαστική απόφαση και συνεπώς θα πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με κράτηση με βραχιολάκι και ο εισαγγελέας έκρινε, ότι ορθώς τα υποστηρίζει αυτά τα πράγματα ο κ. Λύτρας», είπε μιλώντας στο Mega η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, επισημαίνοντας ότι «με το βραχιολάκι στο σπίτι, σημαίνει εντός οικίας».

Την τελική απόφαση, για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του Απόστολου Λύτρα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με κατ’ οίκον περιορισμό και «βραχιολάκι» θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.