Θρήνος για τον 20χρονο που έχασε τη ζωή του στην Κεφαλονιά: «Βρέθηκε κάτω από τη βάρκα»

Θρήνος για τον 20χρονο που έχασε τη ζωή του στην Κεφαλονιά: «Βρέθηκε κάτω από τη βάρκα»

Το μήνυμα της θετής του μητέρα στο διαδίκτυο - «Δεν είχε κύματα, ο καιρός ήταν πολύ καλός»

Τραγική κατάληξη είχε η βουτιά του 20χρονου Νοτιοαφρικανού, ο οποίος αγνοούνταν από χθες και ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Σάμης στην Κεφαλονιά.

Ο Μπέντζαμιν βούτηξε από το Καταμαράν στο οποίο δούλευε, για να κολυμπήσει και δεν επέστρεψε ποτέ. Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώθηκαν και ο νεαρός ανασύρθηκε από ιδιώτη δύτη νεκρός. Η μητέρα του 20χρονου έκανε ανάρτηση σε ομάδες στο Facebook που αφορούσαν το νησί της Κεφαλονιάς, αναζητώντας το παιδί της και γνωστοποιώντας έτσι, ότι έχει εξαφανιστεί. Γρήγορα κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ξεκίνησαν έρευνες με εναέρια και πλωτά μέσα.

Μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής η σορός του άτυχου Νοτιοφρικανού ανασύρθηκε από τον πάτο της θάλασσας στον κόλπο της Σάμης στην Κεφαλονιά και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, βυθίζοντας στο πένθος το νησί του Ιονίου. «Με μεγάλη λύπη και καρδιά κομμάτια επβεβαιώνω ότι το σώμα του γιου μου βρέθηκε εκεί που αγκυροβόλησε το σκάφος. Θέλω να ευχψαριστήσω το κάθε άτομο για τα μηνύματα, τις αναδημοσιεύσεις και την προσφορά να βοηθήσει», έγραψε η θετή του μητέρα.

Σε σχόλιό της στην ανάρτηση, πρόσθεσε: «Κολυμπούσε κοντά σε μια βάρκα βόρεια της Σάμης. Αγκυροβόλησαν εκεί. Πολύ κοντά στην ακτή. Πήγε για κολύμπι και δεν γύρισε πίσω στη βάρκα. Του αρέσει να εξερευνά, οπότε θα μπορούσε να είναι στην ακτή και ίσως να χτύπησε σε βράχια. Δεν είπε σε κανέναν ότι πήγαινε στην ακτή. Τελευταία φορά εθεάθη στο νερό».

«Δεν είχε κύματα, ο καιρός ήταν πολύ καλός»

O δήμαρχος Σάμης, Π. Δρακουλόγκωνας μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί» και αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός. «Είναι συγκλονιστικό, ένα νέο παιδί, ένας νέος εργαζόμενος. Από νωρίς το απόγευμα γύρω στις 18:00 που ενημερωθήκαμε ζήσαμε με την αγωνία. Δυστυχώς είχαμε το τραγικό νέο. Εκείνο που εγώ γνωρίζω μετά βεβαιότητος είναι ότι ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός, δηλαδή δεν υπήρχε κυματισμός, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον ένα 20χρονο παιδί να κολυμπήσει. Κατά πληροφορίες υπήρχαν κι άλλοι μέσα στο σκάφος. Από το σκάφος ενημερώθηκε το λιμεναρχείο ότι αγνοείται, χθες το απόγευμα, 18:00 η ώρα περίπου. Το λιμεναρχείο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε ως δήμος, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του καταμαράν ότι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ότι, καθώς κολυμπούσε, χάθηκε ο άτυχος αυτός νέος», τόνισε ο δήμαρχος.