Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία του «ωραίου Τζορτζ» και ενός ακόμη ατόμου

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία του «ωραίου Τζορτζ» και ενός ακόμη ατόμου

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος έχει ήδη ξεκινήσει έλεγχος και στα οικονομικά στοιχεία του θύματος

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος διενεργεί έλεγχο και στα περιουσιακά στοιχεια του 44χρονου προφυλακισμένου φερόμενου ως δολοφόνου του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό, αλλά και στα οικονομικά ενός δεύτερου προσώπου που έχει μπει στο «κάδρο» των αρχών.

Παράλληλα, με εντολή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται ήδη στα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου. Οι έρευνες εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος και στον ηθικό αυτουργό, που παρήγγειλε τη δολοφονία του τοπογράφου αντί 100.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προαναγγέλει συλλήψεις για τη «μαφία» στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, κάνοντας λόγο για «μπράβους, απειλές και δολοφονίες».

Ο συλληφθείς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και το επόμενο διάστημα θα υποδείξει μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του. Φαίνεται, ό,τι τα στοιχεία σε βάρος του που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Αττικής, ήταν αυτά που οδήγησαν τις δικαστικές αρχές στην απόφαση να διατάξουν την προφυλάκισή του. Μετά από περίπου 5 ώρες που διήρκεσε η διαδικασία της απολογίας του 44χρονου ποινικού, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, ανακρίτρια και εισαγγελέας τού έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές.