«Σε χαρτοσακούλες έβαζαν τα χρήματα από τους εκβιασμούς», λέει ο Καλλιακμάνης για το κύκλωμα στο Δήμο Αθηναίων

«Σε χαρτοσακούλες έβαζαν τα χρήματα από τους εκβιασμούς», λέει ο Καλλιακμάνης για το κύκλωμα στο Δήμο Αθηναίων

Οι αρχές διερευνούν γιατί το πρόσωπο που εμφανίζεται δεύτερο στην ιεραρχία έπαιρνε τόσο πολλά λεφτά από τις παρανομίες της συμμορίας

Μια πολύ επικερδή «επιχείρηση» είχε στήσει το κύκλωμα εκβιαστών στο Δήμο Αθηναίων. Ωθούσαν τους επιχειρηματίες της πρωτεύουσας να τους πληρώσουν για να μην τους βεβαιώσουν παραβάσεις με τεράστια πρόστιμα.

Μάλιστα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής μιλώντας στην εκπομπή «Live News» αποκάλυψε ότι «μέσα σε χαρτοσακούλες έβαζαν τα μέλη του κυκλώματος τα χρήματα από τους εκβιασμούς και τα έδιναν ο ένας στον άλλον με ολιγόλεπτες συναντήσεις μεταξύ τους».

Παράλλληλα, ο Καλλιακμάνης τόνισε ένα άλλο σημείο άξιο διερεύνησης είναι γιατί το πρόσωπο που εμφανίζεται δεύτερο στην ιεραρχία του κυκλώματος δείχνουν τα σημειώματα ότι παίρνει πάρα πολλά λεφτά.

«Μπερδεύανε τα πράγματα, μάλλον, επίτηδες»

Η εκπομπή του «Live News» επικοινώνησε με ιδιοκτήτη επιχείρησης-θύμα του κυκλώματος, όπου ανέφερε: «Εμείς πήγαμε να βγάλουμε μια άδεια και τελικά τα πράγματα τα μπερδεύανε, μάλλον επίτηδες. Ήταν δύσκολη να βγει η άδεια γιατί, όπως μας λένε τώρα οι άνθρωποι δεν πηγαίνανε με σωστό τρόπο. Δεν ήταν αυτός ο τρόπος. Μάλλον το κάνανε δύσκολο. Ζητάγανε (χρήματα) για μηχανικούς, για στατικούς, για μηχανολόγους. (Την αρχηγό) Μας την γνωρίσαν πριν κάποιο καιρό, τεχνικό γραφείο. Ήρθαν μηχανικοί, ήρθαν μηχανολόγοι. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τώρα».