Προφυλακίστηκε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του ενώπιον της 32ης ανακρίτριας ο 44χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό την περασμένη εβδομάδα.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο ανακριτικό γραφειο προκειμένου να απολογηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ο εκτελεστής του άτυχου τοπογράφου. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν με αποτέλεσμα ανακρίτρια και εισαγγελεας να του «δείξουν» το δείπνο για τη φυλακή .

Οι αρμόδιες αρχές πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στη Μύκονο αλλά και οι ενδεχόμενες αντιδικίες που είχε με πρόσωπα στο νησί. Το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, όπως εκτιμούν, ήταν η διαμάχη που είχε για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, τα οποία και βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του τοπογράφου, Ν. Αλετράς, ανέφερε πως ο εντολέας του δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο και πως «η σύνδεση του ονόματός του με το νησί προκαλεί και σε κείνον απορία». Σύμφωνα με τον συνήγορο, η απόφαση της προφυλάκισης ήταν αναμενόμενη . «Λίγο πολύ την περιμέναμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μου έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεώτερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».

Μαρία Ζαχαροπούλου