Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται σήμερα άλλα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – Μεταξύ τους και η «Νάνσυ»

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται σήμερα άλλα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – Μεταξύ τους και η «Νάνσυ»

Δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Την πόρτα του Ανακριτή θα περάσουν σήμερα, Πέμπτη 11/7 άλλοι έξι κατηγορούμενοι μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών. Στην ομάδα που θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού λειτουργού είναι και η 43χρονη δημοτική υπάλληλος, «Νάνσυ» που της αποδίδουν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση «προσφέροντας» έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Η οργάνωση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους.

Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοδοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.