Αυτή είναι η «Νάνσυ» του κυκλώματος εκβιαστών που εργάζονταν στο δήμο Αθηναίων

Αυτή είναι η «Νάνσυ» του κυκλώματος εκβιαστών που εργάζονταν στο δήμο Αθηναίων

Η ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που φέρεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης έχει ακριβά αξεσουάρ και «ρευστό»

Φωτογραφίες της φερόμενης ως αρχηγού των εκβιαστών δημοσίων υπαλλήλων του δήμου Αθηναίου, της «Νάνσυ», έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πρόκειται για μια ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμά της. Η ίδια ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρία, για να φαίνεται ότι είχε εισόδημα και ασφάλιση. Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη, φορούσε ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα και μιλούσε με πολύ επιτηδευμένο ύφος. Κατά τις έρευνες στο σπίτι της βρέθηκαν περίπου 25 ρολόγια, τα περισσότερα από ακριβές μάρκες. Το ένα κοστίζει κοντά στα 7.000 ευρώ, καθώς πρόκειται για μοντέλο μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες.

Την απάντηση στο πώς εξηγείται να κυκλοφορεί μια διεκπεραιώτρια με τόσο ακριβά αξεσουάρ και μάλιστα να έχει πάνω της 2.000 ευρώ χωρισμένα σε φακέλους, όπως αυτά που βρέθηκαν πάνω της όταν συνελήφθη, την έδωσε η μαρτυρία ενός θύματος του κυκλώματος. «Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνει αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», φέρεται να έχει δηλώσει σε καταστηματάρχη που είχε καθυστερήσει μια πληρωμή.

H «Nάνσυ» ανακάτευε μέχρι και την ΕΥΠ σε συνομιλίες της

Οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών φέρεται να επικαλούνταν μέχρι και την ΕΥΠ. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος της φερόμενης ως αρχηγού με τον αδελφό αντιδημάρχου, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα:

Νάνσυ: Το ξέρω, έπεσε μια τάβλα...

Αδελφός αντιδημάρχου: Ναι ακριβώς...

Νάνσυ: Και έπεσε πάνω τον δρόμο, το ξέρω, το ξέρω.

Αδελφός αντιδημάρχου: Ναι, ειδοποίησαν την αστυνομία και η τελευταία που ειδοποιήθηκε ήταν η Δημοτική.

Νάνσυ: Ναι το ξέρω...

Αδελφός αντιδημάρχου: Η Δημοτική δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και τος έχουν ρίξει τώρα πάνω.

Νάνσυ: Η Αστυνομία δεν πήγε ή δεν πήγε γιατί ο δικός μου είναι στην ΕΥΠ, οπότε τα κανόνισε.

Αδελφός αντιδημάρχου: Σύμφωνοι αλλά έχει, κλήθηκε από τις διαδικασίες. Ε κάποιος έχει στείλει και το βίντεο.

Νάνσυ: Ναι το ξέρω...

Αδελφός αντιδημάρχου: Πού έχει γίνει αυτό;

Νάνσυ: Μωρέ Σπύρο... Με είχε πάρει ο πελάτης πρωί-πρωί. Πήρα τον Χάρη που είναι πολεοδομία και πέρασε ο Χάρης από εκεί, οκέι. Αλλά εσένα δεν μπορούσα να σε βρω ούτως ή άλλως, γιατί δεν απαντούσες. Και λέω εντάξει, θα το κανονίσω, ξέρεις.