Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Η «μαφία» της Μυκόνου στο στόχαστρο της δικαιοσύνης – Νέα ντοκουμέντα με τον εκτελεστή

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Η «μαφία» της Μυκόνου στο στόχαστρο της δικαιοσύνης – Νέα ντοκουμέντα με τον εκτελεστή

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμά, πως το συμβόλαιο θανάτου κοστολογήθηκε ακόμα και 100.000 ευρώ

Οι ραγδαίες εξελίξεις για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη που οδηγούν απευθείας στη Μύκονο και στη «μαφία» που φαίνεται να δραστηριοποιείται στο νησί, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, που ζήτησε την άμεση διερεύνηση υποθέσεων με δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Την ίδια ώρα, νέα βίντεο από τις κινήσεις του δολοφόνου του τοπογράφου, αποκάλυψε το MEGA. Σε ένα από αυτά, εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας, ενώ κινείται με το σκούτερ επί της Λεωφόρου Κηφισίας με κατεύθυνση το Νέο Ψυχικό, το πρωινό της εκτέλεσης του 54χρονου. Λίγες ώρες μετά έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται σε άλλο βίντεο τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο. Σε ώρα αιχμής, με πεζούς και αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, εκεί όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία, για εκτάσεις-«φιλέτα» σε περιοχές της Μυκόνου. Στο «νησί των ανέμων» υπάρχει έντονη φημολογία, ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας. ύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλέστηκε το MEGA, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμά, πως το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου τοπογράφου στοίχισε ακόμα και 100.000 ευρώ.

Χιλιάδες ευρώ για… ανακαίνιση στο κελί

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε ο 44χρονος κατηγορούμενος για την εκτέλεση του τοπογράφου στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Με δικό του κελί και ευχέρεια ακόμη και να βγαίνει από τις φυλακές, κάνοντας όπως αποδείχθηκε ληστείες. «Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2.000 ευρώ. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αναφέρει μαρτυρία. Αυτός είναι ο λόγος, που βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.

Ο 44χρονος θα οδηγηθεί αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί.