Κύκλωμα εκβιαστών: Οι Αρχές «κοιτούν» ψηλότερα από τη «Νάνσυ» για τον «εγκέφαλο»

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι Αρχές «κοιτούν» ψηλότερα από τη «Νάνσυ» για τον «εγκέφαλο»

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης - Τι λένε επιχειρηματίες που είχαν μπλέξει στα «δίχτυα» της

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα σε βάρος επιχειρήσεων της πρωτεύουσας, με συμμετοχή δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι Αρχές πάντως φέρεται να αναζητούν τον «εγκέφαλο» ψηλότερα από τη φερόμενη ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, που έχει ήδη συλληφθεί. Όπως ανέφερε στην εκπομπή Live News ο σύμβουλος έκδοσης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», Νίκος Φιλιππίδης, η αγορά «βοά» ότι υπάρχει άνθρωπος ψηλότερα από τη «Νάνσυ» σε θέση-κλειδί. «Υπήρχε γνώση, ανοχή ή και συνεργασία; Όλα αυτά διερευνώνται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και συμπλήρωσε: «Υπάρχει έντονη φημολογία στην αγορά της Αθήνας, που φθάνει σε πρόσωπα σε θέσεις–"κλειδιά", που βρίσκονται στις θέσεις τους χρόνια και μπορούν «να αποφασίζουν και να εγκρίνουν».

Παράλληλα, η δράση του κυκλώματος εκβιαστών που φαίνεται πως έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκτείνεται χρονικά τόσο, που δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα. Σύμφωνα με ττην εκπομπή Live News, ανακοινώσεις αναμένονται από μια σειρά φορείς που περιμένουν να δουν την έκταση του θέματος. Οι ανακοινώσεις αυτές αναμένεται να θέτουν το ζήτημα του επαναλέγχου πάρα πολλών αδειών.

«Θα μπορούσα να λειτουργήσω πέρα από το επιτρεπόμενο ωράριο»

Σε καταγγελία του στο MEGA, επιχειρηματίας του κέντρο της Αθήνας αναφέρει για τη δράση του κυκλώματος: «Με είχε προσεγγίσει το συγκεκριμένο κύκλωμα μέσω ενός τρίτου ανθρώπου, ο οποίος μου έλεγε, να δώσω χρήματα σε μηνιαία βάση, για να μπορέσω να έχω μια πιο ήπια αντιμετώπιση όσον αφορά τους ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία. Μου είχε πει, ότι τα ποσά αυτά ξεκινάνε από 500 ευρώ. Θα μπορούσα να λειτουργήσω πέρα από το επιτρεπόμενο ωράριο, το οποίο προβλέπει η άδειά μου και θα μπορούσα να ενημερώνομαι, σε περίπτωση που θα υπάρξει κάποιος έλεγχος από κάποια υπηρεσία του Δήμου ή της Αστυνομίας. Αυτό έγινε στις αρχές του 2023».

Άλλος επιχειρηματίας που μίλησε για τη δική του εμπειρία, ανέφερε για την «Νάνσυ»: «Ήταν ο συνδετικός κρίκος και ο ιθύνων νους για όλη αυτή τη δοσοληψία. Ήταν εκείνη που έβλεπε ποιο μαγαζί έχει ανάγκη ή ποιο μαγαζί έχει συνεχείς ελέγχους και πήγαινε εκείνη σαν σωτήρας και με το αζημίωτο έκανε κάποια πρόταση, με σκοπό ο εκάστοτε επιχειρηματίας να ενδώσει, να δώσει κάποια χρήματα, να έχει μια πιο ελαστική μεταχείριση».