Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» τα ακίνητα του τοπογράφου

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» τα ακίνητα του τοπογράφου

Η αντιδικία του 54χρονου με εργολάβο της Πάρου και η κόντρα με Μυκονίατη επιχειρηματία

Μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, που σχετίζεται με τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη, που έπεσε νεκρός από την μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Ψυχικό.

Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αρχές και βάζει στο κάδρο πιο πολλούς ανθρώπους, που ενδεχομένως είχε ενοχλήσει επαγγελματικά η επιτυχία του τοπογράφου και έφθασαν πιθανόν στο σημείο να θέλουν να τον εκδικηθούν. Στην Μύκονο άνθρωποι που είχαν αγοραπωλησίες με τον τοπογράφο, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Ο τοπογράφος, όπως λένε οι συνεργάτες του, ξεκίνησε να δουλεύει εντατικά από πολύ νωρίς στην καριέρα του, πριν καν δημιουργήσει την οικογένειά του με τα δύο του παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και τα επαγγελματικά του βήματα και όταν κάποια στιγμή έπεσαν στα χέρια του κάποια χρήματα, δεν σκέφτηκε στιγμή να ξεκουραστεί, αλλά τα έριξε στην δουλειά του.

Ο άτυχος τοπογράφος είχε στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο, Ίο, Πάρο και Σύρο, συνολικής έκτασης πάνω από 18.000 τ.μ. και τουλάχιστον τέσσερα ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία, που διαμένει στο Ντουμπάι. Η ακίνητη περιουσία του 54χρονου ήταν τεράστια, με τις Αρχές να εξετάζουν και αν η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες.

Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στη Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική, είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα. Στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου είναι το ακίνητο των 1.013 τ.μ., στα Χουλάκια Μυκόνου είναι το έκτασης 4.992 τ.μ. γεωτεμάχιο και ακόμα 6.328 τ.μ. είναι στο γεωτεμάχιο Αγίου Στεφάνου Μυκονίων. Τέλος, ακόμα 4.006 τ.μ. στο Διακόφτι ή Στρογγυλό Μυκόνου. Στην ακίνητη περιουσία του στην Αττική περιλαμβάνονται τα 1.548 τ.μ. και τα 1.420 τ.μ. γεωτεμαχίου στο Μαρούσι. Πρόκειται για περιουσία που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις με άλλους επαγγελματίες, που δεν καλοέβλεπαν την επιτυχία του τοπογράφου.

Η αντιδικία του 54χρονου με εργολάβο της Πάρου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή Live News, ο τοπογράφος βρισκόταν σε αντιδικία με έναν ξενοδόχο στην Πάρο. Ο επιχειρηματίας αυτός είπε μιλώντας στην εκπομπή: «Ευρισκόμεθα σε δικαστική διαμάχη από το 2022. Η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση για συμβιβασμούς κτλ, είναι αναληθής. Ο φονευθείς τοπογράφος είχε κάνει τα ψευδή, η εταιρεία του, τα ψευδή τοπογραφικά. Έκτοτε είμαστε σε μια διαμάχη δικαστική περίπου 2,5 χρόνια, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Η οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση είναι αναληθής».

Μιλώντας στην εκπομπή το περιβάλουν του εργολάβου, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι Αρχές δεν τον έχουν καλέσει για κατάθεση. «Βγαίνουν πράγματα που δεν στέκουν, που δεν είναι αληθινά. Λένε συνεχώς για τον εργολάβο, λένε, λένε, λένε, η Δικαιοσύνη που είναι; Γιατί δεν τον έχει καλέσει κανένας; Δεν κρύβεται. Είναι έτοιμος να πάει μόνος του στην αστυνομία, να ρωτήσει μήπως τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν και γιατί ακούγονται αυτά τα πράγματα για εκείνον. Τον μεσίτη όμως τον κάλεσαν για κατάθεση».

Το ακίνητο «φιλέτο» στη Μύκονο και η κόντρα με Μυκονίατη επιχειρηματία

Την ίδια ώρα και με αφορμή την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητάει να γίνει έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα και να επεκταθεί από τη Μύκονο στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «H πρόσφατη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως "Μαφία της Μυκόνου", στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία», ανέφερε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας είχε παλιότερα προστριβές με έναν Μυκονιάτη επιχειρηματία για ένα ακίνητο «φιλέτο» στην περιοχή Καραπέτης, όπου ήδη σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την ανέγερση του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Four Seasons». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, δίπλα από την έκταση του ξενοδοχείου που ανήκει σε fund από τη Σαουδική Αραβία, ο 54χρονος τοπογράφος είχε καταφέρει, όχι μόνο να αγοράσει 10 στρέμματα γης, αλλά και να βγάλει άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο. Ο τοπογράφος φέρεται να πρόλαβε πολλούς πριν από 4 χρόνια, μεταξύ των οποίων και έναν επιχειρηματία που γνώριζε για την κατασκευή του Four Seasons. Έναν άνδρα που είχε ήδη έκταση στην περιοχή και έμαθε πως ο Παναγιώτης Στάθης κατάφερε με την αιφνιδιαστική αγορά του να μπει ανάμεσα στη δική του περιουσία και το υπό κατασκευή ξενοδοχείο «Four Seasons». Ο 54χρονος όπως φέρονται να κατέθεσαν άτομα από το περιβάλλον του, πίστευε ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από τον ξυλοδαρμό του στο Χαλάνδρι το 2021.

Το οικόπεδο «φιλέτο» στην Μύκονο

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες, πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν μια αγορά που είχε κάνει το θύμα και για την οποία ενδιαφέρονταν και άλλοι. Ο 54χρονος άλλωστε επένδυε τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά σε αγορές οικοπέδων και ακινήτων, σε περιοχές που από ορισμένους χαρακτηρίζονταν «φιλέτα». Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος εντοπίστηκαν μηνύματα και συνομιλίες του με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία. Σε αυτά γίνεται αναφορά στις επίμαχες εκτάσεις στην περιοχή Καραπέτης, που και οι δύο κάποιο διάστημα προσπαθούσαν να αγοράσουν.

Ο επιχειρηματίας που συνομιλούσε με τον Παναγιώτη Στάθη, φέρεται μάλιστα να ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνάντησαν τον 44χρονο φερόμενο ως εκτελεστή του τοπογράφου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία. Όλα αυτά λίγες ώρες πριν ο 44χρονος απολογηθεί για το έγκλημα που του καταλογίζεται. Από την πρώτη στιγμή αρνείται τα πάντα, με μια σειρά από στοιχεία να είναι συντριπτικά σε βάρος του, σύμφωνα με τις Αρχές. Όπως διαπιστώθηκε, άφησε τη μηχανή του σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, για να πάρει το σκούτερ που χρησιμοποίησε στη δολοφονική επίθεση. Μια από τις επόμενες μέρες όμως, δεν φορούσε κράνος, με αποτέλεσμα κάμερα ασφαλείας να τον καταγράψει και οι αστυνομικοί να τον ταυτοποιήσουν.

Μέσα από την πρωινή της παρέμβαση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να γίνει τηλεφωνικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου στις περιπτώσεις που χρειάζεται ώστε μια σειρά από υποθέσεις να εξιχνιαστούν. Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τα όπλα, αλλά και το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, με τον 44χρονο να ετοιμάζει την απολογία του και τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό να προχωρούν καθημερινά όλο και περισσότερο.

Η κόντρα με τον επιχειρηματία για την δίοδο ανάμεσα σε οικόπεδα στον Άγιο Στέφανο

Όλα τα στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό οδηγούν στην Μύκονο, με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι κάποιος είχε ενοχληθεί από τις επιχειρηματικές ενέργειες του τοπογράφου. Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη δικογραφία για την υπόθεση υπάρχουν δύο καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του 54χρονου τοπογράφου, που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι καταθέσεις αυτές αφορούν τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο τοπογράφος έξω από το σπίτι του, με τα στενά πρόσωπα του 54χρονου να αναφέρουν στην αστυνομία, πως θεωρούσαν υπεύθυνο επιχειρηματία της Μυκόνου. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο τοπογράφος είχε κόντρα με τον επιχειρηματία για μία δίοδο ανάμεσα στα οικόπεδά τους στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου κι εκεί έβλεπε το «κίνητρο» πίσω από τον ξυλοδαρμό του.