Κατέθεσαν ως μάρτυρες ο διοικητής της ΕΥΠ και η αρμόδια εισαγγελεας την κρίσιμη περίοδο
Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, που αφορούν στην υπόθεση των υποκλοπών, έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης.
Οι τέσσερις επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους υπομνήματα με τις θέσεις τους. Την ίδια ώρα, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν και νέα πρόσωπα σε ανωμοτί καταθέσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα του, μελετά τόσο τα υπομνήματα και τις καταθέσεις που έλαβε, όσο και τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία της ΕΥΠ.
Μεταξύ των καταθέσεων που μελετά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι και αυτές της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο, αλλά και του τότε διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, οι οποίοι πέρασαν το κατώφλι του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίμαχες καταθέσεις συσχετίζονται με τις εξηγήσεις που έχουν ήδη δοθεί, αλλά και τα ευρήματα που εντόπισε ο αντεισαγγελέας, όταν παρουσία δύο πραγματογνωμόνων έλεγξε την ΕΥΠ .
Οι επόμενες κινήσεις θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της έρευνας, ενώ αρμόδιες πηγές εκτιμούν, ότι το πόρισμα για την υπόθεση του αρμόδιου εισαγγελέα θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο για έχει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της έρευνας.
Μαρία Ζαχαροπούλου