Ζακ Κωστόπουλος: Την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, αποφάσισε το Εφετείο

Ζακ Κωστόπουλος: Την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, αποφάσισε το Εφετείο

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στη μοιραία ημέρα έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η εισήγηση του εισαγγελέα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι συνήγοροί τους ζήτησαν να τους χορηγηθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε «όχι», σημειώνοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε το Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην το κάνει.

«Η φθορά δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα» ανέφερε ενώ μιλώντας για το μεσίτη, επικαλέστηκε την απολογία του, σύμφωνα με την οποία εκείνος ενήργησε ενστικτωδώς. «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα σήμερα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Με μια ομόφωνη απόφαση το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Η δικαστική απόφαση ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα καθώς η οικογένεια και οι φίλοι θύματος βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν την ετυμηγορία.

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δίνουν «μάχη» ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών στους εντολείς τους .

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει εισηγηθεί την ενοχή των κατηγορουμένων όπως και πρωτόδικα, για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη μοιραία ημέρα έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος» και με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε τους ισχυρισμούς του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ότι βρίσκονταν σε άμυνα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου