«Βρέθηκε κάτω από το σκάφος και χτυπήθηκε από το πηδάλιο» η 40χρονη που σκοτώθηκε σε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα

«Βρέθηκε κάτω από το σκάφος και χτυπήθηκε από το πηδάλιο» η 40χρονη που σκοτώθηκε σε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα

Τι είπε ο διοργανωτής του Aegean 600

Τραγωδία σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο όπου μία 40χρονη Γαλλίδα, μέλος πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους, βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα.

«Κάποια στιγμή, δύο μέλη του πληρώματος, ενώ ταξίδευαν στο Καρπάθιο πέλαγος, πήγαν μπροστά στην πλώρη για να αντικαταστήσουν ένα πανί και ένα κύμα ήρθε και τους πέταξε στη θάλασσα.

Δυστυχώς για το κορίτσι, έπεσε μπροστά στο σκάφος και εν συνεχεία το σκάφος πέρασε από πάνω της και την χτύπησε με το φτερό του πηδαλίου», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και διοργανωτής Aegean 600.

«Οι οδηγίες είναι ότι εφόσον υπάρχει κατάσταση ανέμου πάνω από 4 μποφόρ, απαραιτήτως πρέπει να είναι προσαρτημένοι πάνω στο σκάφος. Ιδιαίτερα τη νύχτα είναι κανονισμός ότι πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε τους ιμάντες ασφαλείας. Οι πληροφορίες μας είναι ότι κάποια στιγμή το μπαλόνι που είχαν μπροστά είχε μπλέξει και ο καπετάνιος φώναξε το κορίτσι, που είναι έμπειρο, και βγήκε στο κατάστρωμα, πήγε με έναν ακόμα συνάδελφό της από το πλήρωμα στην πλώρη για να τακτοποιήσουν το θέμα και ένα κύμα τούς πέταξε μέσα στη θάλασσα».

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, 14 πληρώματα αποχώρησαν από τον αγώνα.

«Είναι ο τρόπος αντιμετωπίσεως μιας κακοκαιρίας. Όταν οι ανεμολογικές συνθήκες περάσουν τα 8 μποφόρ, τότε εγκαταλείπουμε την αγωνιστική τακτική και εφαρμόζουμε τακτικές επιβιώσεως. Είναι απόφαση του καπετάνιου να αλλάξει τακτική».