Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και το Ίδρυμα «Μέριμνα»

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και το Ίδρυμα «Μέριμνα»

Σπίτια και αυτοκίνητα κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τυλίχθηκαν στις φλόγες

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει περί τις 15:30 η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου.

Λίγο πριν τις 15:00 εστάλη από το 112 μήνυμα στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομείο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών. Λίγο αργότερα εστάλη ένα ακόμη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, Εγλυκάδα, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν προς την πόλη της Πάτρας. Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Οι μικροί ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο» και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Οι καπνοί από τη φωτιά είναι έντονοι και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια, κάποια εκ των οποίων τυλίχθηκαν στις φλόγες, όπως και αυτοκίνητα. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρων, 10 οχήματα, τρία ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος.