Πώς σημειώθηκε η τραγωδία στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 – Ποια ήταν η Γαλλίδα που έχασε τη ζωή της

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 – Ποια ήταν η Γαλλίδα που έχασε τη ζωή της

Η Γαλλίδα αθλήτρια είχε απομακρυνθεί πολύ από το σκάφος και εντοπίστηκε λίγο αργότερα από το Λιμενικό

Εξαιρετικά δυσμενείς ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν στην Κάρπαθο, όταν σημειώθηκε το δυστύχημα με την 40χρονη Γαλλίδα, κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600 χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη Γαλλίδα αθλήτρια που έχασε τη ζωή της, ονομάζεται Anna Konontchouk και ήταν πλήρωμα στο σκάφος Heaven. Φέρεται επαγγελματικά να ασχολούταν με το real estate και ήταν στέλεχος εταιρείας που προσέφερε υπηρεσίες διαχείρισης κατοικιών στη γαλλική Ριβιέρα. «Σε εκείνο το σημείο στο Καρπάθειο, ξέραμε ότι θα περιμένουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Φθάσαμε να έχουμε 45-60 κόμβους αέρα. Κάποια στιγμή ακούσαμε στο VHF, ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα», είπε στον ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέλος πληρώματος σκάφους που συμμετέχει στον αγώνα. «Οι συνθήκες ήταν ακραίες. Είναι στην ευχέρεια του κάθε σκάφος να κάνει ό,τι κίνηση θέλει, να εγκαταλείψει, να βάλει τα πανιά θυέλλης. Αυτό που μας μαθαίνουν εμάς στα σεμινάρια ασφαλείας πριν τον αγώνα είναι ότι μας ενδιαφέρει πρώτα η ασφάλεια» συνέχισε.

Πώς έγινε η τραγωδία

Όπως έγινε γνωστό τα κύματα στο σημείο που σημειώθηκε η τραγωδία ξεπερνούσαν τα 2 μέτρα. Όταν η 40χρονη βρέθηκε στο νερό, αμέσως τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος προχώρησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διάσωσή της. Η Γαλλίδα αθλήτρια είχε απομακρυνθεί πολύ από το σκάφος και εντοπίστηκε λίγο αργότερα από το Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τραυματισμένη κι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Στον ίδιο αγώνα τραυματίστηκε και ένας 61χρονος, μέλος πληρώματος που επέβαινε σε σκάφος σημαίας Πολωνίας.

Η ανακοίνωση του Aegean 600

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του Aegean 600 αναφέρει: «Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του Μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου. Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν. Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν».