Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί ποιος πλήρωσε το συμβόλαιο-θανάτου για τη δολοφονία του τοπογράφου

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί ποιος πλήρωσε το συμβόλαιο-θανάτου για τη δολοφονία του τοπογράφου

Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει σε άτομο που είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Παναγιώτη Στάθη και πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί

Ασύλληπτο παραμένει για την ώρα ο ηθικός αυτουργός της μαφιόζικης εκτέλεσης του τοπογράφου στο Ψυχικό. Η ΕΛ.ΑΣ αναζητάει ποιος πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου και έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 54χρονου.

Ένα άτομο που όλα δείχνουν πως είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Παναγιώτη Στάθη και πολύ σύντομα όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας που κινούν τα νήματα της μεγάλης έρευνας θα αποκαλυφθεί.

Δύο επιχειρηματίες της Μυκόνου στο επίκεντρο

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον δύο άτομα που δραστηριοποιούνται στο «νησί των Ανέμων». Ένας μεσίτης και ένας εργολάβος που φέρονται να γνώριζαν το θύμα. Ο έλεγχος στα κινητά του θύματος και του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, είναι πολύ πιθανό να δώσουν νέα κρίσιμα στοιχεία και ίσως να οδηγήσουν στην ταυτότητα του ενορχηστρωτή του στυγνού εγκλήματος, μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Mega.

Τι ήταν αυτό όμως που ενόχλησε σε τέτοιο βαθμό τον ηθικό αυτουργό και τον οδήγησε στο συμβόλαιο θανάτου του τοπογράφου; Πότε ξεκίνησαν οι προστριβές με τον Παναγιώτη Στάθη και η αντίστροφη μέτρηση για το έγκλημα; Ποιοι εκτός από εκείνον γνώριζαν τις σκοτεινές του προθέσεις; Είχε δεχτεί προειδοποίηση το θύμα πριν το πρωινό της περασμένης Τρίτης που δολοφονήθηκε; Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, περιμένουν πρώτοι απ’ όλους οι δικοί του άνθρωποι.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως ο Παναγιώτης Στάθης είχε αποκτήσει κάτι, το οποίο επιθυμούσε διακαώς και τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο. Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, όπως φαίνεται.

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος. Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του».

Κομβικής σημασίας θεωρείται και η κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου που συνελήφθη για την εκτέλεση του τοπογράφου, καθώς φέρεται να επιβεβαίωσε πως ο κατηγορούμενος για το έγκλημα, γνώριζε τόσο τον μεσίτη όσο και τον εργολάβο που βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Σφίγγει ο κλοιός 

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο όγκος δεδομένων πάντως είναι τεράστιος στο κινητό του Παναγιώτη Στάθη και θα χρειαστεί χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η ζωή του 54χρονου τοπογράφου άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, όταν όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος κέρδισε 2 εκατομμύρια ευρώ σε τυχερό παιχνίδι. Ακολουθούν μια σειρά από αγορές σε Σύρο, Μύκονο ακόμα και Μαρούσι. Οικόπεδα και ακίνητα πολλών τετραγωνικών με τον ίδιο να ξεκινάει ταχύτατα εργασίες για την ανακαίνιση και την ανοικοδόμησή τους.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, βρίσκεται και η καταγγελία που είχε κάνει ο τοπογράφος στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 για ξυλοδαρμό, έξω από το σπίτι του, στο Χαλάνδρι.

Σε καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους αστυνομικοί, τονίζεται πως ο 54χρονος προχωρούσε τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες αποτυπώσεις ακινήτων και μέσα από αυτές προσδιόριζε αυθαιρεσίες που έβαζαν εμπόδια για ανεγέρσεις οικοδομών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη συνεχίζονται και όπως φαίνεται ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του ονόματος που θα δέσει συνολικά την πολύκροτη υπόθεση.

Τι φέρεται να λέει επιχειρηματίας της Μυκόνου

«Έχει παρουσιαστεί λες και o επιχειρηματίας είναι η μαφία της Μυκόνου, αυτός που δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, όμως θα βγει η αλήθεια σύντομα, ποιος είναι η μαφία και ποιος έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην Μύκονο. Δεν τον έχει καλέσει η αστυνομία. Δεν φοβάται τίποτα, όποιος θέλει να τον καλέσει να το κάνει. Δεν κρύβεται, είναι όλη μέρα στην δουλειά, όλη μέρα στον δρόμο. Αυτό που έχει ακουστεί είναι ότι ο 44χρονος έχει μιλήσει γι’ αυτό έχει έρθει το ανθρωποκτονιών στην Μύκονο, δεν έχω ιδέα όμως αν εννοούν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ή όχι»

«Πάντως εκείνος μπορεί να πάει και μόνος μου, έχει ψηλά το κεφάλι και τα χέρια ανοιχτά, δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ξέρει πολύ καλά γιατί έχει σηκωθεί αυτή η σκόνη εις βάρος του. Ο τοπογράφος ήταν ένας επιτυχημένος άνθρωπος και τον φάγανε τον καημένο, αυτό γίνεται με όποιον δουλεύει και πηγαίνουν καλά οι δουλειές του. Δούλευαν μαζί ο τοπογράφος και ο επιχειρηματίας. Επαγγελματικά ο τοπογράφος ήταν άψογος, ακόμα δεν μπορεί κανένας να το πιστέψει. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε σηκώσει ούτε την φωνή του».

«Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού στο έγκλημα;»

Ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος και κάτοικος Μυκόνου μίλησε στο Live News για την περίπτωση που εξετάζεται από τις Αρχές ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου να βρίσκεται στην Μύκονο.

«Το σωστό ερώτημα θα ήταν ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού στο έγκλημα. Τα ονόματα που ακούγονται ανεπίσημα ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί είναι επιχειρηματίες της αγοράς ακινήτου, οι οποίοι δεν ενεργούν εξ ονόματός τους. Ενεργούν λόγω του επαγγέλματός τους κατόπιν εντολής και για λογαριασμό κάποιου επενδυτή που θέλει να επενδύσει στην αγορά ακινήτου. Δηλαδή θα πρέπει να θίχτηκαν τα συμφέροντα κάποιου τρίτου».