Τραγωδία στο Λασίθι: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο που σκότωσε ρίχνοντας μπαλωθιές ο μπατζανάκης του

Τραγωδία στο Λασίθι: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο που σκότωσε ρίχνοντας μπαλωθιές ο μπατζανάκης του

Σε κατάσταση σοκ ο δράστης ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Λασίθι μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένας 32χρονος σκότωσε κατά λάθος τον 36χρονο μπατζανάκη του σε γλέντι για την κουρά των προβάτων στο Καθαρό.

Σήμερα 5 Ιουλίου η οικογένεια και οι φίλοι του θα του πουν το τελευταίο «αντίο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει στις 17:30 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα. Ο 32χρονος μπατζανάκης του, ο οποίος έριχνε μπαλωθιές κατά τη διάρκεια του γλεντιού, ενώ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, παραδόθηκε στις αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες είναι συντετριμμένος και σε κατάσταση σοκ. Ο εισαγγελέας του άσκησε χθες 4 Ιουλίου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Όλα συνέβησαν την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια γλεντιού για την κουρά προβάτων στο Οροπέδιο Καθαρού. Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Κάποια στιγμή άρχισαν να πέφτουν μπαλωθιές. Ο 32χρονος άρχισε να ρίχνει με το όπλο του, ενώ ήταν καθιστός. Το χέρι του έκανε μια μικρή κλήση και την ώρα που έριξε την μπαλωθιά, πέρασε από μπροστά του ο μπατζανάκης του κι έπεσε νεκρός. Ο δράστης μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, άρχισε να ουρλιάζει κι έφυγε τρέχοντας από το σημείο. Λίγο αργότερα παραδόθηκε στις αρχές και ομολόγησε.

Το 36χρονο θύμα ήταν κτηνοτρόφος και παραγωγός αγροτικών προϊόντων. Συχνά ερχόταν στην Αθήνα για να πουλήσει το εμπόρευμά του στις λαϊκές αγορές. Είχε παντρευτεί την αδελφή της γυναίκας του δράστη και ήταν πατέρας ενός παιδιού. Απαρηγόρητη είναι η μητέρα του, καθώς ήταν ο μοναχογιός της, ενώ ολόκληρο το χωριό Κεντρί απ’ όπου καταγόταν, έχει βυθιστεί στο πένθος.