Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές Ιωαννίνων

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές Ιωαννίνων

Απολογούνται αύριο Παρασκευή στον ανακριτή οι οκτώ συλληφθέντες

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε, ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε ναρκωτικά, κινητά και χρήματα στις Φυλακές Ιωαννίνων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουλίου οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο στις φυλακές Σταυρακίου παρουσία εισαγγελέα και συνελήφθησαν με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης ο αστυνομικός, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δύο έγκλειστοι κρατούμενοι και δύο ιδιώτες. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα όπως, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπλα, δωροληψία, δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ειδικότερα, ο έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων αρχηγός της οργάνωσης συντόνιζε την εμπορία και τη διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων. Ο ιδιώτης είχε αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων παραδίδοταν στον αρχηγό. Ο αστυνομικός και η σύντροφος του βαρυποινίτη ήταν αυτοί που έκαναν τις συναλλαγές και μετέφεραν τα χρήματα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι υπάλληλοι της φυλακής τα περνούσαν στον λογαριασμό που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.