Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Πού εστιάζουν οι Αρχές την έρευνα – Τι δείχνουν οι κινήσεις του δράστη

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Πού εστιάζουν οι Αρχές την έρευνα – Τι δείχνουν οι κινήσεις του δράστη

Νέα βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τον δράστη στο σημείο μία ημέρα πριν το έγκλημα να κάνει αυτοψία και την ημέρα της εκτέλεσης

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού, Παναγιώτη Στάθη, συνεχίζονται, με τις Αρχές να εστιάζουν στις κινήσεις του δράστη μετά την εν ψυχρώ δολοφονία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η έρευνα των Αρχών είναι διπλή. Αφενός αναζητάται ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και αφετέρου ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός και ποια είναι η σύνδεσή του με τον εκτελεστή. Την ίδια στιγμή, στη Μύκονο μεταβαίνει κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με τις Αρχές να έχουν εστιάσει την έρευνά τους σε δυο-τρία άτομα, προκειμένου να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του εκτελεστή του 54χρονου.

Νέα ντοκουμέντα στο φως της δημοσιότητας

Οι εικόνες στα βίντεο-ντοκουμέντα είναι ενδεικτικές της μεθοδολογίας του πληρωμένου δολοφόνου. Δύο 24ωρα μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό, ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα αναπάντητα. Στις εικόνες φαίνεται η πρόβα του εκτελεστή μια μέρα πριν τη δολοφονία και τα όσα έκανε το πρωί της περασμένης Τρίτης, λίγο πριν βάλει στο στόχαστρο τον τοπογράφο.

Ειδικότερα, την Τρίτη 2 Ιουλίου και ώρα 07:14 το πρωί, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας επί της οδού 25ης Μαρτίου στο Νέο Ψυχικό, καταφθάνει το μαύρο σκούτερ με τον εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου. Φοράει λευκό κράνος, σκούρο, στενό σακάκι, καφέ παντελόνι, γάντια στα χέρια και μαύρα παπούτσια. Ο δολοφόνος καταγράφεται να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και να προσπαθεί να περάσει από ένα στενό πέρασμα, δίπλα από μία διαφημιστική πινακίδα καταστήματος. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ακόμα ο δράστης να αντιλαμβάνεται, ότι το σκούτερ με την πλαστή πινακίδα δεν χωράει να περάσει από το σημείο και προσπαθεί να μετακινήσει το εμπόδιο με τα χέρια του. Δείχνει νευρικότητα στο πλάνο, κάτι όμως που δεν επέδειξε σε κανένα άλλο σημείο της εκτέλεσης του φονικού του σχεδίου.

Με το χέρι του ρίχνει την πινακίδα στο δρόμο, μετακινεί λίγο το μηχανάκι και κατεβαίνει από αυτό, για να τη σηκώσει. Την πιάνει με τα γάντια, την τοποθετεί στη θέση της και επανέρχεται στο σημείο, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα, μέχρι να φθάσει το θύμα του. Ιδιοκτήτρια επιχείρησης που έτυχε να δει αυτές τις εικόνες, προβληματίστηκε και αποφάσισε να κλειδώσει. Μία ώρα μετά από αυτές τις σκηνές, ο δολοφόνος βάζει στο στόχαστρο το θύμα του και αρχίζει να πυροβολεί, με δύο όπλα όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Σε ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι 16 συνεχόμενοι πυροβολισμοί και αμέσως μετά, όταν άλλαξε γεμιστήρα, άλλοι τέσσερις πυροβολισμοί. Όπως διαπιστώθηκε, το σκούτερ του εκτελεστή έφερε πλαστές πινακίδες, που έμοιαζαν με τις γνήσιες. Ο ίδιος μετά το έγκλημα απομακρύνθηκε και κατάφερε να διαφύγει.

Ο πληρωμένος δολοφόνος έφθασε στο σημείο αποφασισμένος να σκοτώσει. Αδύνατος, ψύχραιμος και έμπειρος, με τις κινήσεις του να παραπέμπουν σε στρατιωτική εκπαίδευση. Μια μέρα πριν το έγκλημα, η ίδια κάμερα κατέγραψε τον δολοφόνο να μπαίνει ανάποδα στον δρόμο για κατόπτευση του χώρου. Την Δευτέρα 1 Ιουλίου είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα, ενώ και τις δύο φορές που τον έπιασε η κάμερα ασφαλείας καταστήματος, φοράει γάντια και το ίδιο λευκό κράνος. Από την βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε, ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δυο διαφορετικά όπλα των 9 χιλιοστών, ενώ από την ιατροδικαστικη προέκυψε, πως ο 54χρονος τοπογράφος έφερε πολλαπλά διαμπερή τραύματα σε κεφάλι, σώμα και ποδιά. Ο 54χρονος τοπογράφος ήταν αδύνατον να γλιτώσει. Ο δολοφόνος πλησίασε το παράθυρο του οδηγού και άρχισε να πυροβολεί.

Τις απαντήσεις για τα αίτια της στυγνής δολοφονίας, περιμένουν πρώτοι απ’ όλους οι δικοί του άνθρωποι. Οι ανοιχτοί φάκελοι με τις χωροθετήσεις, αλλά και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, σε συνδυασμό με ορισμένες δικαστικές διενέξεις που φέρεται να είχε ο 54χρονος, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, με κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών να έχει ήδη φτάσει στη Μύκονο. Η ζωή του 54χρονου τοπογράφου άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, όταν όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος κέρδισε 2 εκατομμύρια ευρώ σε τυχερό παιχνίδι. Ακολουθούν μια σειρά από αγορές σε Σύρο, Μύκονο, ακόμα και Μαρούσι. Οικόπεδα και ακίνητα πολλών τετραγωνικών με τον ίδιο να ξεκινάει ταχύτατα εργασίες για την ανακαίνιση και την ανοικοδόμησή τους.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, βρίσκεται και η καταγγελία που είχε κάνει ο τοπογράφος στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 για ξυλοδαρμό, έξω από το σπίτι του, στο Χαλάνδρι. Σε καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους αστυνομικοί, τονίζεται πως ο 54χρονος προχωρούσε τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες αποτυπώσεις ακινήτων και μέσα από αυτές προσδιόριζε αυθαιρεσίες που έβαζαν εμπόδια για ανεγέρσεις οικοδομών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Με τα βίντεο ντοκουμέντα να οδηγούν τα βήματα των Αρχών, οι έρευνες για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη συνεχίζονται, με τον πληρωμένο δολοφόνο του να διαφεύγει και την οικογένεια του θύματος να περιμένει τη σύλληψή του και τις απαντήσεις για το έγκλημα.

Η πρώτη αντίδραση των μελών της οικογένειας του 54χρονου τοπογράφου

Σήμερα εξάλλου η οικογένεια του ύματος εξέδωσε μία ανακοίνωση, που αναφέρεται σε σημοσιεύματα των τελευταίων δύο ημερών σχετικά με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ και ορισμένοι “καλεσμένοι” εκπομπών αναπαράγουν ή φιλοξενούν παντελώς ψευδείς αναφορές στον δολοφονηθέντα σύζυγο και πατέρα μας, οι οποίες ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με την πραγματικότητα, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του και επιτείνουν την οδύνη της οικογενείας μας.

Παρακαλούμε να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιογραφικής ή άλλης εκμετάλλευσης της στυγερής δολοφονίας του οικείου μας και να γίνει σεβαστό από όλους το πένθος της οικογένειάς μας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία μας, αφενός να μην υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη της κηδείας, αφετέρου δε, να παύσει οποιαδήποτε περαιτέρω όχλησή μας εκ μέρους των ΜΜΕ.

Καλούμε την ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει άμεσα την άνανδρη δολοφονία ενός άριστου επιστήμονα και οικογενειάρχη, τόσο σε επίπεδο φυσικού, όσο και ηθικού/ων αυτουργών».