Γιατί υπάρχουν διακοπές νερού σε κοινότητες του δήμου Φλώρινας

Γιατί υπάρχουν διακοπές νερού σε κοινότητες του δήμου Φλώρινας

Ποια έκκληση έχει γίνει προς τους πολίτες

Η μείωση των βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να δημιουργήσουν θέμα υδροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας το επόμενο διάστημα. Ήδη το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν περιοχές της Φλώρινας.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου, από τον Τροπαιούχο της Φλώρινας, διαπιστώνει την επιτακτική ανάγκη να τεθεί ένα μέτρο στην αλόγιστη κατανάλωση.

Ο Χάρης Χαραβιτσίδης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, βλέποντας το νερό να μειώνεται στις δεξαμενές σε συνεννόηση με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας (Δ.Ε.Υ.Α.Φ.).

«Δεν έχει βρέξει επί ενάμιση μήνα και η στάθμη του νερού έπεσε δραματικά», αναφέρει ο κ. Χαραβιτσίδης. Όταν βρέχει στα βουνά τότε το νερό πάει στις πηγές, αλλά χρειάζονται πολλές ημέρες βροχής για να πληρωθούν οι φυσικοί ταμιευτήρες και μια μικρή μπόρα δεν αρκεί για να γεμίσουν οι δεξαμενές.

Σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν ευαισθητοποιηθεί. Στις εκκλήσεις της κοινοτικής αρχής προς τον κόσμο να μειώσει την κατανάλωση του νερού, υπήρξε κάποια ανταπόκριση, αλλά μικρή και οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε νυκτερινές διακοπές στην υδροδότηση, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

«Όχι στην άσκοπη χρήση του νερού, μόνο για τα βασικά, μαγείρεμα, τουαλέτα. Όχι στο πλύσιμο χαλιών, αυτοκινήτων, ή πότισμα κήπων», δηλώνει μετ’ επιτάσεως ο κοινοτάρχης, ο οποίος ελπίζει μόνο στην “εύνοια” του καιρού για το χωριό του και τον νομό που ζει πρωτόγνωρες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.