Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» η εταιρεία real estate με την οποία συνδεόταν το θύμα

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» η εταιρεία real estate με την οποία συνδεόταν το θύμα

Πού εστιάζουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη και του ηθικού αυτουργού

Στη Μύκονο και στην Ίο ψάχνουν οι διωκτικές αρχές την άκρη του νήματος για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου-μηχανικού Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό σήμερα το πρωί.

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος, που είχε καταγγείλει στο παρελθόν και ξυλοδαρμούς. Ο 54χρονος τοπογράφος-μηχανικός συνήθιζε να πηγαίνει στα νησιά του Κυκλάδων για δουλειά, ενώ ο συνέταιρος και φίλος του έμενε στο γραφείο για τις δουλειές εκεί. Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας αφορούσε την Μύκονο, όπου έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν την δόμηση, αλλά και σε άλλα νησιά του Κυκλάδων, όπως για παράδειγμα στη Ίο και την Πάρο. Το θύμα ωστόσο φέρεται ότι απασχολούταν, σύμφωνα με πληροφορίες και με εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Το θύμα ενδεχομένως με την επαγγελματική του δραστηριότητα να είχε ενοχλήσει κάποιους και φρόντισαν να τον βγάλουν από τη μέση. Τα σενάρια αυτά πρόκειται να ερευνηθούν. Θα καταθέσουν συνεργάτες από το γραφείο και από το οικογενειακό του περιβάλλον. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και το 2022, καταγέλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μηνύσεις ήταν κατά αγνώστων, καθώς δεν φέρεται να είχε κατονομάσει τους δράστες.

Σχετικά με το πώς έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση, πήγες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναφέρουν, ότι το θύμα ήταν ένας εύκολος στόχος. Δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν και αιφνιδιάστηκε. Ήταν εύκολο για τον δράστη, καθώς το θύμα φορούσε απλώς μια βερμούδα, πηγαίνοντας στο γραφείο του. Μάλιστα, από τις 20 σφαίρες που έριξε ο δράστης, τουλάχιστον 10 πέτυχαν τον άτυχο τοπογράφο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα βίντεο φαίνεται ότι η μηχανή του δράστη ήταν κατω από τα γραφεία της εταιρείας την προηγούμενη ημέρα, την Δευτέρα και πιθανότατα να ήταν και τις προηγούμενες μέρες εκεί. Στο σημείο υπάρχουν πάρα πολλές κάμερες και οι άνδρες της Ασφάλειας έχει μαζέψει πάρα πολλά βίντεο.