Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: «Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο»

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: «Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο»

Σοκάρει η δήλωση του δικηγόρου Στέλιου Γκαρίπη, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση και ο ίδιος μετά από καταγγελία σε βάρος γνωστού beach bar στη Μύκονο

Σοκ προκαλεί η παραδοχή του δικηγόρου Στέλιου Γκαρίπη στο MEGA, ότι η εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού Παναγιώτη Στάθη σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό, ήταν «λίγο-πολύ αναμενόμενη».

Το θύμα ήταν γνωστός στα νησιά των Κυκλάδων, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο, όπου έκανε τοπογραφικές μελέτες και είχε αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών. Τα πιο πετυχημένα deals όμως φαίνεται να τα έκλεινε στη Μύκονο. Ο κ. Γκαρίπης μιλώντας για τον 54χρονο είπε: «Για όσους γνώριζαν το θύμα και ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε, ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο, με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος, που βοηθούσε τους πάντες».

Κατόπιν ο δικηγόρος μίλησε για μια μεταβολή που συνέβη στην ζωή του 54χρονου τοπογράφου και που όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «του άλλαξε την ζωή». «Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή, μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι, ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Ασχολείτο με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο δολοφόνος είχε ομάδα υποστήριξης»

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή Live News και αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης του 54χρονου, είπε: «Ο δολοφόνος είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πολύ καλά να κρατάει το πιστόλι. Κι αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν, που δείχνουν το τζάμι από το παράθυρο (του αυτοκινήτου του θύματος), που με σταθερό χέρι ρίχνει όλες τις βολές στο ίδιο σημείο». Ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ακόμη, ότι «το ζήτημα είναι, ότι αυτός ο άνθρωπος (ο εκτελεστής) πάει μόνος του. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό σημαίνει, ότι υπήρχε σίγουρα ομάδα υποστήριξης. Είχε σίγουρα ανθρώπους σε κάποια καίρια σημεία, που του έλεγαν, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Καλλιακμάνη, κάμερες την προηγούμενη μέρα έχουν καταγράψει το ίδιο άτομο, με τον ίδιο ρουχισμό, να περνά από το ίδιο σημείο, περίπου την ίδια ώρα.