Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια- Νέο μήνυμα από το 112 -Eνισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια- Νέο μήνυμα από το 112 -Eνισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Εκκενώνονται οικισμοί - Πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή - Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα, όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί. Στις 13:46 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και 'Αγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο». Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα να απομακρυνθούν Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ οι ριπές του ανέμου φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας αρκετά την προσπάθεια κατάσβεσης.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι έχουν καεί σπίτια και αποθήκες.

Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ η Αστυνομία προχώρησε σε νέες εκτροπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα.

Αναλυτικά οι εκτροπές που είναι σε ισχύ:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

-Λεωφορος Αθηνών - Σουνίου και λεωφόρος Καραμανλή

-Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης

-Επαρχιακή οδός Κερατέας- Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου

Μήνυμα του 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων Αγ. Κωνσταντίνου Λαυρίου

Για ακόμα μια φορά ήχησε το 112 λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Κερατέας.

Ειδικότερα, στις 14:22 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή 'Αγιος Κωνσταντίνος Λαυρίου απομακρυνθείτε μέσω Καμάριζας Λαυρίου προς Λαύριο».

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 39 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά που συγκάλεσε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Τέλος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία σε εφαρμογή τέθηκαν επιπλέον εκτροπές κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Λαυρίου και παλαιά λεωφόρο Λαυρίου.