Δεύτερη τραγωδία στην ίδια παραλία: Στην ερημική ακτή, που σκότωσε κεραυνός την 13χρονη, πέρυσι πνίγηκε άνθρωπος

Δεύτερη τραγωδία στην ίδια παραλία: Στην ερημική ακτή, που σκότωσε κεραυνός την 13χρονη, πέρυσι πνίγηκε άνθρωπος

Τι αναφέρει ο κοινοτάρχης για το τραγικό συμβάν που έγινε στον φάρο Ποσειδίου στην Χαλκιδική

Δύο τραγικά περιστατικά συνέβησαν μέσα σε ένα χρόνο στην παραλία στην ανοργάνωτη και ερημική ακτή που κολυμπούσε το άτυχο 13χρονο κορίτσι και χτυπήθηκε από κεραυνό. Το παιδί έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των γονιών στο Ποσείδι Χαλκιδικής, ενώ στο ίδιο σημείο πέρυσι είχε πνιγεί άνθρωπος.

Όπως περιγράφει στο Thesstoday.gr ο κοινοτάρχης της περιοχής Γιάννης Τσελεπής, η 13χρονη κολυμπούσε με την οικογένειά της στην ερημική παραλία όπου βρίσκεται ο φάρος του Ποσειδίου, όταν την χτύπησε ο κεραυνός.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, μια φορά στα 20 χρόνια ακούμε να χτυπηθεί άνθρωπος από κεραυνό και τώρα χτυπήθηκε το κορίτσι μαζί με τη μητέρα του που χτυπήθηκε με μικρότερο φορτίο. Η θαλάσσια περιοχή υπάγεται στο πολεμικό ναυτικό και η παραλία είναι ανοργάνωτη χωρίς ναυαγοσώστη, ωστόσο μαζεύει κόσμο. Σήμερα είχε λιγότερο κόσμο λόγω καιρού. Άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς εντελώς ξαφνικά και μετά πληροφορηθήκαμε για το περιστατικό. Ήρθε το ΕΚΑΒ, πήρε το κορίτσι στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν», αναφέρει ο κοινοτάρχης.

Οι διασώστες και οι εθελοντές που κατέφτασαν στο σημείο έκαναν ΚΑΡΠΑ επί μια ώρα στο κορίτσι, όμως ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Σημειώνεται ότι στην ίδια παραλία το καλοκαίρι του 2023, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πνιγμό.