Τοπικά μπουρίνια έως την Παρασκευή προβλέπει η Νικολέτα Ζιακοπούλου

Τοπικά μπουρίνια έως την Παρασκευή προβλέπει η Νικολέτα Ζιακοπούλου

Πολύ ισχυρός βοριάς στα πελάγη

Τοπικά μπουρίνια έως την Παρασκευή για την Μακεδονία προβλέπει, η Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το Σαββατοκύριακο ο βοριάς στο Αιγαίο θα πνέει θυελλώδης. Με αυτό το δεδομένο για τον καιρό όλες τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με μπόρες όμως και ισχυρές καταιγίδες έως το απόγευμα στην Μακεδονία και τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, τοπικά και τους 35.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς,σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ίσως με ελάχιστες μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι βοριάδες 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, ριπές και 9, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια.