Φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά

Φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την εμπλοκή των μελών του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη»

Αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα για το τι ακριβώς έγινε την μοιραία βραδιά, που το παρθένο πευκοδάσος της Ύδρας παραδόθηκε στις φλόγες, με το πλήρωμα μιας πολυτελούς θαλαμηγού να κατηγορείται για τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον αστυνομκικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει η ανεύρεση 15 κροτίδων στην παραλία, τον χώρο εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς. Σε φωτογραφίες από την δεύτερη, συμπληρωματικής αυτοψία, απεικονίζονται φωτογραφικά τα σημεία των υπολειμμάτων των κροτίδων. Αυτό το νέο εύρημα επιβεβαιώνει τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που άκουσαν ισάριθμους κρότους, αλλά δεν είδαν πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο αστυνομικός συντάκτης, εξετάζεται το ενδεχόμενο τις κροτίδες να χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους νεαρούς επιβάτες της θαλαμηγού «Περσεφόνη» και ύστερα το φουσκωτό σκάφος tender να έσπευσε προς βοήθεια τους, στην αρχική προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, παραμένει άγνωστο, γιατί οι κροτίδες δεν βρέθηκαν στην πρώτη έρευνα της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, σημειώνονται οι αστοχίες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν προχώρησε σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των επιβαινόντων της θαλαμηγού. Πιθανολογείται, ότι αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από βεγγαλικά, οι επιβαίνοντες ενδεχομένως θα είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την εκτόξευση τους και την έναρξη της φωτιάς.

Στο ενδεχόμενο να είχαν διαγραφεί τα συγκεκριμένα βίντεο, εκτιμάται πως το υλικό θα ήταν δυνατό να ανακτηθεί, εάν είχαν σταλεί τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων της θαλαμηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, οι ραγδαίες αποκαλύψειςοδηγούν τις εξελίξεις οι έρευνες με τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. να μελετούν ενδελεχώς, γιατί οι Αρχές άφησαν τους επιβάτες της θαλαμηγού να φύγουν για το Καζακστάν.

Την ίδια ώρα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.