Βαρυποινίτης για δύο δολοφονίες και δραπέτης ο νεκρός στην συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Βαρυποινίτης για δύο δολοφονίες και δραπέτης ο νεκρός στην συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο τραυματίας είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Βαρύ ποινικό μητρώο είχαν ο νεκρός και ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στη Δ’ Πτέρυγα μεταξύ Αλβανών κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν στους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους, με ορισμένους να συμφωνούν κι άλλοι να διαφωνούν, καθώς είχε έντονη ζέστη. Τότε ξέσπασε τσακωμός, με τους κρατούμενους να πιάνονται στα χέρια, ενώ στη συνέχεια έβγαλαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Ο κρατούμενος που τραυματίστηκε, βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για εγκληματική οργάνωση, ενώ ο νεκρός κρατούμενος είχε κατηγορηθεί για δύο ανθρωποκτονίες. Η μία αφορά τη δολοφονία ενός επιχειρηματία μίνι μάρκετ στη δυτική Αττική το 2017 και μίας ηλικιωμένης, την οποία είχε χτυπήσει στο κεφάλι με όπλο.

Το 2018 ο συγκεκριμένος κρατούμενος απέδρασε κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του με πλοίο από την Κρήτη προς Πειραιά, με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.