Πανελλήνιες 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Πανελλήνιες 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Πότε θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα Λύκεια όλης της χώρας και το results.it.minedu.gov

Τέλος θα λάβει εντός ολίγων ημερών η αγωνία όλων των υποψηφίων, που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις και περιμένουν να μάθουν τα αποτελέσματα, που θα κρίνουν αν περνούν στη σχολή της προτίμησής τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στη 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024.

Πώς μπορεί να δει κάποιος τη βαθμολογία του

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους με τρεις τρόπους και συγκεκριμένα:

1. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν εκτυπωμένες στα λύκεια όλης της χώρας με τους κωδικούς του κάθε υποψήφιου.

2. Παράλληλα, κανείς θα μπορεί να τις βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα σταλούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

3. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.