Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – «Υπάρχει μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία είδε κάποιον να προσπαθεί να βάλει δεύτερη φωτιά»

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – «Υπάρχει μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία είδε κάποιον να προσπαθεί να βάλει δεύτερη φωτιά»

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο Ρέθυμνο. «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά, η οποία ξεκίνησε 21:00 η ώρα το βράδυ και τα μποφόρ τα οποία έπνεαν ήταν πάνω από 6 και γινόταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσβεσή της», είπε στο MEGA ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης.

«Ευτυχώς, πραγματικά η Πυροσβεστική έδωσε έναν μεγάλο αγώνα που είχε μια πολύ καλή κατάληξη. Τη σταμάτησαν τη φωτιά οι επίγειες δυνάμεις, 130 άτομα προσωπικό τα οποία έπεσαν στη μάχη, συνέδραμε και ο δήμος με 14 μικρά πυροσβεστικά και μία υδροφόρα, η περιφέρεια με 4 υδροφόρες, 5 επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο που είχαν έρθει και δόθηκε μία ολονύχτια μάχη που είχε ένα αίσιο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «υπάρχει μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία είδε κάποιον να προσπαθεί να βάλει δεύτερη φωτιά. Ενώ ήταν σε εξέλιξη αυτή η πυρκαγιά, προσπαθούσε από την άλλη μεριά να βάλει και άλλη φωτιά. Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, όλοι, δυστυχώς δεν είχαμε αίσιο αποτέλεσμα στο να τον πιάσουμε αυτόν που πήγε να επαναλάβει αυτό που έκανε. Αυτή η μαρτυρία που υπάρχει της κυρίας αυτής, τον είδε να προσπαθεί να βάλει καινούργιο μέτωπο στην πυρκαγιά».

Η πυρκαγιά «έκαψε χορτολιβαδική έκταση. Αν η Πυροσβεστική έδειχνε ολιγωρία, πραγματικά τώρα θα ήταν μέσα στα Σαχτούρια και η καταστροφή στους ελαιώνες θα ήταν ανυπολόγιστη. Ακόμα κάνουν ρίψεις τα ελικόπτερα, αλλά πλέον η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο», υπογράμμισε ο κ. Ταταράκης.