Παραλίγο τραγωδία με Canadair στη φωτιά στη Ναυπακτία – Δείτε βίντεο

Παραλίγο τραγωδία με Canadair στη φωτιά στη Ναυπακτία – Δείτε βίντεο

Η «κοιλιά» του αεροσκάφους χτύπησε σε πεύκα χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ζημιά στο σκάφος

Σοβαρό ατύχημα με αεροσκάφος τύπου Canadair παραλίγο να σημειωθεί στην κατάσβεση της φωτιάς στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, όπου τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών είναι συνεχής.

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό του πολίτης που βρίσκεται στην περιοχή, αεροσκάφος που επιχειρούσε στην πυρκαγιά, βρήκε στην κάτω πλευρά του πάνω σε ένα πεύκο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου. Ευτυχώς για το πλήρωμα, η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή και δεν επηρεάστηκε η πτήση του.


Μιλώντας στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, είπε ότι «το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν». Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες». Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Νωρίτερα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή και συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα,25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.