Αγκυροβόλησε στη Βουλιαγμένη η θαλαμηγός που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα – Καταθέσεις παίρνουν οι Αρχές

Αγκυροβόλησε στη Βουλιαγμένη η θαλαμηγός που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα – Καταθέσεις παίρνουν οι Αρχές

Υπάρχουν καταγγελίες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από το συγκεκριμένο σκάφος

Το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στην Βουλιαγμένη και αγκυροβόλησε τα ανοικτά της μαρίνας της περιοχής, η θαλαμηγός για την οποία υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας, ότι από αυτή εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί το βράδυ της Παρασκευής.

Μάλιστα, πλωτό του Λιμενικού έχει μεταφέρει τους υπαλλήλους του ανακριτικού της Πυροσβεστικής στο σκάφος προκειμένου να λάβει καταθέσεις από όσους βρίσκονται πάνω σε αυτό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Υδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η πυροσβεστική. Ωστόσο σήμερα, το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο Υδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να δώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς άναψε η φωτιά στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, μετέδωσε το Open.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 υπηκόων Καζακστάν, οι οποίοι με τον κατάπλου στη Βουλιαγμένη αναμένεται να οδηγηθούν κατευθείαν για κατάθεση.

Νωρίτερα το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το Λιμενικό τα στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, καθώς υπήρχαν εξαρχής καταγγελίες που ανέφεραν ως αιτία της πυρκαγιάς την πυροδότηση φωτοβολίδας ή πυροτεχνημάτων από επιβαίνοντες σε σκάφος.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην περιοχή είχε ένδειξη «4», κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με τη πυροσβεστική διάταξη 9 του 2024. Η φωτιά έχει πλέον, το μεσημέρι του Σαββάτου, τεθεί υπό έλεγχο, καθώς από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια.