Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος δολοφόνος είχε συλληφθεί πριν δύο εβδομάδες για βία κατά του εγγονού

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος δολοφόνος είχε συλληφθεί πριν δύο εβδομάδες για βία κατά του εγγονού

Ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα - Παραμένει το νοσοκομείο επειδή ήπιε χλωρίνη για να αυτοκτονήσει

Σοκάρουν τα μέα στοιχεία για τον 81χρονο δράστη, μετά την άγρια δολοφονία της 73χρονης συζύγου του στην Αλεξανδρούπολη. Ο γυναικοκτόνος, που παραμένει για νέα σημεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, αφού μετά το άγριο έγκλημα ήπιε χλωρίνη για να αυτοκτονήσει, πριν από 15 μέρες είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του. Ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Μάλιστα, η σύζυγός και η κόρη του ζήτησαν τότε μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης τη ψυχιατρική του εξέταση. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση.

Τότε επισκέφθηκαν ιδιώτη ψυχίατρο με τον 81χρονο και αφού τον εξέτασε του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Όμως ο δολοφόνος που αντιμετώπιζε άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αρνούνταν να πάρει αυτά τα φάρμακα, μετέδωσε το evros-news.

Μάλιστα στις 16 Ιουνίου έχει καταγραφεί πως είχε καλέσει την ΕΛΑΣ από το σπίτι του, αναφέροντας πρόβλημα με την σύζυγό του και την κόρη του. Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας και το ζευγάρι ανεφερε φραστικό επεισόδιο «λόγω μη λήψεως φαρμακευτικής αγωγής του συζύγου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Καυγάδιζαν συχνά

Ο 81χρονος δολοφόνος και η 73χρονη σύζυγος του κατάγονται από τον Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα τη Νέα Βύσσα. Ήταν οικονομικοί μετανάστες στην Γερμανία από όπου επέστρεψαν πριν πέντε χρόνια ως συνταξιούχοι. Έμεναν στο διαμέρισμα που είχαν αγοράσει παλαιότερα και βρίσκεται στην οδό Πλωτινουπόλεως στην περιοχή της Άβαντος.

Τα προβλήματα υγείας του 81χρονου προκαλούσαν συχνά καυγάδες και δυστυχώς έφτασε σημείο να σκοτώσει με 12 μαχαιριές την σύζυγό του.