Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία

Διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο - Κάηκαν 8 σπίτια στη Μεγαλόπολη

Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με τη. Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την Τοπική αυτοδιοίκηση Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σοβαρές ζημιές σε οκτώ σπίτια στην Αρκαδία

Καμένα σπίτια και αποθήκες, καρβουνιασμένες εκτάσεις με χαμηλή βλστηση, κατεστραμμένες κολώνες ηλεκτροδότησης, σωλήνες και λάστιχα ύδρευσης είναι ο απολογισμός της χθεσινής φωτιάς στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον, αλλά με το φόβο μιας αναζωπύρωσης η ζωή επανέρχεται στην περιοχή. «Ευτυχώς που εκκενώθηκε το Χωρέμι, θα καιγόμασταν από τη μανία της φωτιάς», λένε κάτοικοι που με το πρώτο φώς της ημέρας μπήκαν στα καμένα σπίτια τους για να πάρουν οτι χρειάζονται, ότι δεν πρόλαβαν χθες, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το Χωρέμι ή Χωρέμης που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό του 1965, γλίτωσε από τη φωτιά του 2007, χθες όμως δεν βγήκε αλώβητο, καθώς η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε οκτώ σπίτια , εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν μόνιμες κατοικίες. Εκτός από το Χωρέμι, στο οποίο κατοικούν περίπου 30 άνθρωποι, εκκενώθηκαν τα χωριά Απιβίτσα και Χρούσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή και τα πεζοπόρα τμήματα δουλεύουν τη γη και σβήνουν βήμα – βήμα ότι έχει απομείνει.