Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Νεκρός 54χρονος στην Μυρτιά – Ήχησε για εκκένωση σε 18 χωριά και οικισμούς το 112

Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Νεκρός 54χρονος στην Μυρτιά – Ήχησε για εκκένωση σε 18 χωριά και οικισμούς το 112

Σε κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας θα διαμείνουν όσοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι πολλών χωριών στην Ηλεία, όταν η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Μαστραντώνη του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας βγήκε από τα όρια του νομού και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, καίγοντας κυρίως εκτάσεις με ελαιόδεντρα.

Τραγική εξέλιξη ήταν ο θάνατος ενός 54χρονου κατοίκου της Μυρτιάς, που έσπευσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνονταν ήδη στο Αλποχώρι, ωστόσο έχασε τις αισθήσεις του. Ο 54χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο στο Αλποχώρι και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Την ίδια ωρά, το 112 δεν έπαψε να ηχεί, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα χωριά και τους οικισμούς που απειλούσε η πύρινη λαίλαπα. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή στους κατοίκους των χωριών Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Σκαφιδιά, Άγιο Ηλία, Πρόδρομο, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί Ηλείας και Μαζαράκι Αχαΐας. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Πετραίικα Αχαΐας, Απιδούλα Ηλείας, Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας, στο οποίο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης προς Πύργο. Ένα ακόμη μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα, να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου.

Όσοι απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους λόγω της πυρκαγιάς, θα διαμείνουν σε κέντρα φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, ο δήμος Πύργου ενημερώνει τους κατοίκους, ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών–Πύργου, που είχε διακοπεί νωρίτερα από το ύψος της κοινότητας Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα.