«Κόλαση» πυρός σε Αχαΐα και Αργολίδα – Διαρκή μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών

«Κόλαση» πυρός σε Αχαΐα και Αργολίδα – Διαρκή μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών

Οι φλόγες έφθασαν και καίνε τα πρώτα σπίτια στο Κρανίδι Αργολίδας - Εφιάλτης στα χωριά του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές και οι κάτοικοι στην ανατολική Αχαΐα και στο Κρανίδι Αργολίδας, καθώς η πύρινη λαίλαπα απειλεί κατοικίες και το 112 στέλνει διαδοχικά μηνύματα για εκκενώσεις χωριών.

Στην Αχαΐα, η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαστραντώνη του δήμου Ερυμάνθου, πήρε διαστάσεις και εκτείνεται σύμφωνα με το tempo24.news σε μήκος 10 χλμ. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το 112 δεν έχει σταματήσει να στέλνει μηνύματα σε κατοίκους χωριών της περιοχής, ζητώντας να εκκενώσουν από την Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα, από Ράχη προς Σκούρα», από Σκούρα και Καρδάση προς Καρπέτα, από Πανουσέικα προς Σταυροδρόμι και από Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα προς Κάλφα.

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο,έχουν ήδη τυλιχθεί στις φλόγες κάποια τα πρώτα σπίτια της πόλης. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.