Ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της Πέμπτης ως τα μεσάνυχτα, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης
«Τους δείξαμε ότι αντέχουμε. Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μιλώντας χθες στο τέλος της μεγάλης και πολύωρης συγκέντρωσης-διαδήλωσης στο Σύνταγμα, των εργαζομένων και των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς και το ψήφισε. Δεν είναι η πρώτη τροπολογία και νόμος που προσπαθεί να μας πετάξει έξω. Γυρίζουμε πίσω στα χωριά μας, στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία, στα εργοτάξια, θα κάνουμε το συντονιστικό των Σωματείων, τα Διοικητικά μας Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις. Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση. Το είπαμε και πριν δύο χρόνια αυτό. Αυτοί θα προσπαθούν να μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας και εμείς με τη δική σας βοήθεια θα παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος. Ένα είναι σίγουρο: ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Δεν θα τους περάσει! Η ΛΑΡΚΟ θα ξαναλειτουργήσει είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν» υπογράμμισε ο Π. Πολίτης
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ' ανάψουνε ξανά!» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση-διαδήλωση που ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της Πέμπτης ως τα μεσάνυχτα, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης.
Οι συμμετέχοντες απαίτησαν να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.
Στις 11:00 ξεκίνησε και παναττική στάση εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, την οποία είχαν αποφασίσει όλα τα Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας), ενώ στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί και στο Δημόσιο, στην Αττική και στη Στερεά.
Επίσης, Εργατικά Κέντρα από τη Στερεά και την Εύβοια είχαν πάρει αποφάσεις για απεργία και στάσεις εργασίας. Έτσι, δίπλα στα λεωφορεία που ξεκίνησαν από τη Λάρυμνα και τα γύρω χωριά, τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια και τη Βοιωτία, κατέφθασαν και διαδηλωτές που ξεκίνησαν από Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, και Θήβα.