Πώς πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας

Πώς πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας

Πόσο θα μείνει στον Κορυδαλλό - Το πρώτο επισκεπτήριο

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού, πέρασε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος, βρίσκεται στην VIP έκτη πτέρυγα των φυλακών,  όπου κρατούνται συνήθως πρόσωπα κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, αλλά και πρόσωπα γνωστά στο δημόσιο βίο.Το πρόγραμμα των κρατουμένων στη συγκεκριμένη πτέρυγα δεν διαφέρει με τους υπόλοιπους, αλλά για λόγους ασφαλείας, δεν συναντώνται ποτέ με τους άλλους.

Από τα συγκεκριμένα κελιά έχουν περάσει στο παρελθόν διάσημα ονόματα, όπως ο Λάκης Γαβαλάς, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο δολοφόνος των Γλυκών Νερών Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο δικηγόρος, μοιράζεται το κελί με έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα, που κατηγορείται για απάτες και έναν γνωστό επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για ναρκωτικά. Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», ο Απόστολος Λύτρας είναι μανιώδης καπνιστής και εξαιτίας αυτού φέρεται να συγκρούστηκε με τον επιχειρηματία από την Αράχωβα. Συγκεκριμένα, μαθεύτηκε ότι ο ποινικολόγος πήγε να ανάψει τσιγάρο και τότε ο επιχειρηματίας του είπε: «Έχω κάνει επέμβαση στους πνεύμονες – Δεν καπνίζεις εδώ», κάτι που φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του Λύτρα, μέχρι που τελικά υποχώρησε.

Νωρίτερα, ο Απόστολος Λύτρας είχε περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, καθώς παραβίασε του περιοριστικούς όρους και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου, σύμφωνα με το «Mega», δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο για την κατά προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης και παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Το πρώτο επισκεπτήριο

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές, για να επισκεφθούν τον Απόστολο Λύτρα, σύμφωνα πάντα με το «Mega», ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Το επόμενο διάστημα ο 52χρονος δικηγόρος θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και βεβαίως θα ισχύουν γι' αυτόν ό,τι και για τους άλλους κρατούμενους. Θα μπορεί να έχει επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς του, ενώ ο δικηγόρος του θα έχει επίσης συχνή επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.