«Τα χτυπήματα του Λύτρα στην σύζυγό του ενέχουν κίνδυνο για πρόκληση μόνιμης βλάβης», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

«Τα χτυπήματα του Λύτρα στην σύζυγό του ενέχουν κίνδυνο για πρόκληση μόνιμης βλάβης», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον χρόνο νόσησης, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε εάν απώλεσε τη σωματική της ικανότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα»

«Καίει» τον Απόστολο Λύτρα η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την σύζυγό του, μετά τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να έχει προκληθεί μόνιμη βλάβη στην 37χρονη.

«Οι σωματικές βλάβες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε βλάβες που σίγουρα ενέχουν κίνδυνο για μόνιμη βλάβη, αναπηρία η θάνατο. Η βλάβη αυτή για να καταστεί βαριά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον χρόνο νόσησης, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε εάν απώλεσε τη σωματική της ικανότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης στην εκπομπή «Live News» του Mega και κατέληξε, λέγοντας:

«Πιστεύω ότι μέχρι τώρα μιλάμε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για μία βλάβη που είχε κίνδυνο να προκαλέσει βαριά νόσηση στην παθούσα».

Στην κατάθεσή του ο γιατρός που εξέτασε το θύμα ανέφερε: «Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού».

Ως προς τα απεικονιστικά ευρήματα, η 37χρονη έφερε «κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες».